Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πιθανή κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ

Πιθανή κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ
Αναστάτωση επικράτηση χθες το πρωί στο 4ο ΕΠΑΛ, λύκειο που λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα επί της περιμετρικής οδού. Μεγάλος αριθμός μαθητών διαμαρτυρήθηκε στην διεύθυνση του σχολείου για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων, απειλώντας ακόμη να κάνει και κατάληψη.
Το μεσημέρι φάνηκε τα παιδιά να φεύγουν κανονικά από το σχολείο. Το μάθημα πάντων την ίδια ημέρα έγινε μετ΄ εμποδίων.
Οι μαθητές που δεν αποκλείεται από το πρωί σήμερα να επανέλθουν στην κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτύρονται και για τα οικονομικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των λυκείων, δεδομένου του ότι έχουνε την πληροφόρηση ότι δεν υπάρχουνε χρήματα για ν΄ αγορασθεί πετρέλαιο
θέρμανσης.
Τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ συνηθισμένες, σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Καβάλα επί του παρόντος έχει πολύ λίγες καταλήψεις κι όπως φαίνεται λιγότερα από το μέσο όρο κενά καθηγητών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κενά υπολογίζονται περίπου σε 30. Όλα κενά ειδικοτήτων. Ενώ το νούμερο αυτό σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι πολύ μεγαλύτερο.
Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει ότι η Καβάλα είναι αρκετά τυχερή, στη νέα εκπαιδευτική περίοδο, αφορά τη λειτουργία του μουσικού σχολείου. Ενώ άλλα μουσικά σχολεία ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται, οι μαθητές τους προβαίνουν ακόμη και σε καταλήψεις, όπως στην Καβάλα και τα Ιωάννινα, το εδώ μουσικό σχολείο λειτουργεί κανονικά, τα κενά υπάρχουν αλλά είναι όπως φαίνεται μία κατάσταση διαχειρίσιμη.
Σήμερα το πρωί θα γνωρίζουμε κατά πόσο η κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας θα συνεχιστεί. Πάντως εάν πιστέψουμε τους δημοτικούς συμβούλους και ειδικότερα τους επικεφαλής των σχολικών επιτροπών στο δήμο Καβάλας, κανένα σχολείο του Δήμου, δεν έχει άμεσο πρόβλημα πετρελαίου θέρμανσης. Από την άλλη πλευρά οι μαθητές γνωρίζουν ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επηρεάζει και την εκπαίδευση κι έτσι δεν αποκλείεται στα επιχειρήματά τους και στα αιτήματά τους για την κατάληψη του 4ου ΕΠΑΛ να προσθέσουν πέραν όλων των άλλων και το συγκεκριμένο…
Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχει ανησυχία μήπως η πρώτη κατάληψη επηρεάσει κι άλλους μαθητές άλλων σχολείων και υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Ας μη ξεχνάμε πως πριν από μία περίπου εβδομάδα μαθητές επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο 2ο λύκειο. Η κατάληψη διακόπηκε με την παρέμβαση του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αυτός να καταγγελθεί από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου