Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

LEONARDO1Προκήρυξη 30 θέσεων πρακτικής άσκησης άνεργων πτυχιούχων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci 2012-2014
Το ΚΕΚ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci υλοποιεί νέο πρόγραμμα κινητικότητας. Στο πρόγραμμα του ΚΕΚ θα συμμετάσχουν 30 άνεργοι πτυχιούχοι θετικών και θεωρητικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε αντικείμενα συναφή προς τα αντικείμενα σπουδών τους σε 16 μικρομεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικούς φορείς και ένα νοσοκομείο σε Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Κύπρο, Σλοβακία και Σλοβενία.
Δικαιολογητικά (κατατίθενται ή αποστέλλονται στα Γραφεία του Κ.Ε.Κ.)
1. Υπογεγραμμένη και συμπληρωμένη Αίτηση Συμμετοχής. (Μπορείτε να την κατεβάσετε από την
ιστοσελίδα: http://dikeppee.uoi.gr/kek-current)
2. Αντίγραφα πτυχίων, πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, βεβαιώσεων επαγγελματικής εμπειρίας, εθελοντικής εργασίας
3. Βιογραφικό σημείωμα στα ελληνικά (max. 2 σελίδες)
4. Συστατικές επιστολές (max. 2 συστατικές)
5. Πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (Οκτώβριος/Νοέμβριος 2012)
6. Μία μικρή φωτογραφία τύπου ταυτότητας
7. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
8. Υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνετε ότι «α) δεν έχω φοιτητική ιδιότητα, β) δεν λαμβάνω άλλη υποτροφία και γ) όλα τα αντίγραφα που επισυνάπτω στην αίτησή μου είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων που διαθέτω»
9. Βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά max. 2 σελίδες (Σημείωση: Να σταλεί ηλεκτρονικά με PDF attachment στο e-mail kekuoi@cc.uoi.gr την ημέρα αποστολής/κατάθεσης της αίτησης)
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ανεργοι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 28 ετών .
(Σημείωση: Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες)
Το γνωστικό υπόβαθρο των συμμετεχόντων θα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα κλάδων, όπως: Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφορική, Ανάπτυξη Λογισμικού, Επιστήμη Υλικών, Βιολογικές Εφαρμογές, Μικροβιολογία, Χημεία, Φυσική, Φυσική/Χημεία Πλάσματος, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Γεωλογία, Γεωγραφία, Γεωφυσική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Υδροδυναμική, Ιατρική (Δερματολογία), Προσχολική Αγωγή, Επιστήμες της Τέχνης, Media Art.
Η διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες. Οι πρώτες περίοδοι πρακτικής άσκησης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2013 και θα ολοκληρωθούν σε διαδοχικές ροές μέχρι το Μάιο του 2014.
Η χρηματοδότηση των συμμετεχόντων καλύπτει:
α) υποτροφία για δαπάνες διαβίωσης & ταξιδιωτικά έξοδα (βάσει των ανώτατων ποσών που έχει ορίσει η Εθνική Μονάδα ΙΚΥ, ανάλογα με την χώρα υποδοχής και την χρονική διάρκεια της πρακτικής άσκησης) π.χ.
3μηνο στην Κύπρο: 2.990 Ευρώ
3μηνο στη Σλοβενία: 3.188 Ευρώ
4μηνο στην Ισπανία: 4.236 Ευρώ
4μηνο στη Δανία: 5.646 Ευρώ
β) δαπάνες προετοιμασίας
γ) ταξιδιωτική ασφάλιση
Αξιολόγηση αιτήσεων συμμετοχής
Η προεπιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπές συναφούς αντικειμένου μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τους οργανισμούς υποδοχής του εξωτερικού. Προτεραιότητα θα δοθεί στους Πτυχιούχους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2012
Οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2013, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2014.
Η προκήρυξη των θέσεων επισυνάπτεται. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo
Οι αιτήσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται στα Γραφεία του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» - 451 10 Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Τηλ.: 26510-09141, 09131 (Μαρία Παπαδοπούλου, Σοφία Πέγκα)
Fax: 26510-09230
Επιστημονικός υπεύθυνος:
Καθ. Βενετσάνος Μαυρέας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Διοικητική Υπεύθυνη:
Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci, Κ.Ε.Κ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 19 Οκτωβρίου 2012 εως 9 Νοεμβρίου
Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση του ΚΕΚ για τις αιτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου