Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Υπ. Παιδείας: 270 πιστώσεις με βάση το ΠΔ 407/80 στα πανεπιστήμια

1foitites_sto_amfitheatro_258_195_thumb_medium229_182Χορήγηση πιστώσεων με βάση το ΠΔ 407/80 στα πανεπιστήμια Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στα πανεπιστήμια τη χορήγηση πιστώσεων με βάση το ΠΔ 407/80: χορήγηση 270 πιστώσεων στο σύνολο των πανεπιστημίων (10% λιγότερες σε σχέση με τις 300 που δόθηκαν το περσινό ακαδημαϊκό έτος) και 45.5 πιστώσεων για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (περίπου 3% λιγότερες σε σχέση με τις 47
που δόθηκαν το περσινό ακαδημαϊκό έτος).

Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου τονίζει με ανακοίνωση του ότι είναι μία νίκη μετά από 2 εβδομάδες απεργίας διαρκείας. Επίσης αναφέρει ότι:

«Μικρή μείωση, μεγάλη νίκη, εάν αναλογιστούμε ότι μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη το Υπουργείο υποστήριζε ότι είναι πιθανό να μη δοθούν καθόλου πιστώσεις.
Μετά από 2 εβδομάδες απεργίας διαρκείας, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατάφερε μια πρώτη σημαντική νίκη. Δείξαμε ότι ο αποφασιστικός απεργιακός αγώνας φέρνει αποτελέσματα, ότι έχουμε συγκεκριμένες κατακτήσεις όχι μόνο για εμάς, αλλά για το σύνολο των Πανεπιστημίων. Συνεχίζουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις εκλογές για Συμβούλια Ιδρύματος, στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ, στις περικοπές σε μισθούς, στα νέα οικονομικά μέτρα. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου