Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα του Προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Παπαχρήστου από την Καρδίτσα, για δυναμική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου


-"Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό, είμαστε αντίθετοι στη επιχειρούμενη χειραγώγηση"
Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας όπου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστος με αφορμή την απεργία της 18/10 και τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Ο κ. Παπαχρήστος όσον αφορά την αυριανή απεργία τόνισε τα εξής:
«Ενημερώσαμε τους συναδέλφους της Καρδίτσας για τα τρέχοντα ζητήματα και ιδιαίτερα επιστήσαμε την προσοχή ότι θα πρέπει να υπάρχει δυναμική αντίδραση στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης με πανελλαδική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη γενική απεργία.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μετάσχουνε δυναμικά, να δηλώσουν όχι στα μέτρα της Κυβέρνησης, όχι στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, όχι στην πτώση του παρερχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονα σχολεία χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, με λίγους καθηγητές, χωρίς σύγχρονα βιβλία. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις περικοπές στο χώρο της εκπαίδευσης και στο χώρο της υγείας. Ακόμα και σε περίοδο κρίσης καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει τις περικοπές που επιχειρείται να γίνουν στο χώρο της παιδείας και στο χώρο της υγείας. Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουμε δυναμικά».
Κατόπιν ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δηλώνοντας:
«Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη στο σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης που ονομάζεται αξιολόγηση. Με αντιεπιστημονικά κριτήρια προχωρεί η Κυβέρνηση στις προαγωγές με ποσόστωση λες και γνωρίζει εκ των προτέρων πόσοι είναι ικανοί και πόσοι είναι ανίκανοι για να πάρουνε το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό, είμαστε αντίθετοι στη επιχειρούμενη χειραγώγηση. Οι θέσεις του κλάδου είναι ναι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της εκπαιδευτικής μονάδας και των εκπαιδευτικών δομών σύμφωνα με το 8ο Συνέδριο όχι όμως στην αξιολόγηση- χειραγώγηση του εκπαιδευτικού που στόχο έχει την μισθολογική του υποβάθμιση, την έλλειψη παιδαγωγικής ελευθερίας και την απαξίωσή του όπως επιτυγχάνεται με το σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης που προείπα».      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου