Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Γενική απεργία στην Ιβηρική

Γενική απεργία στην Ιβηρική
Γενική απεργία για την 14η Νοεμβρίου κήρυξε η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων CCOO, η μεγαλύτερη στην Ισπανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και σε άλλες χώρες να συντονίσουν την δράση τους.
Η απεργία θα συμπέσει με την γενική απεργία στη γειτονική Πορτογαλία και θα πρόκειται για «την πρώτη γενική απεργία στην
Ιβηρική», είπε ο εκπρόσωπος της CCOO, Φερνάντο Λεθκάνο. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλές πιθανότητες» η απεργία να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, «ειδικά στο νότο και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας».

Η απεργία συμπίπτει επίσης με μια ημέρα κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απεργία γίνεται με κεντρικό αίτημα την τροποποίηση των πολιτικών λιτότητας που έχουν αφήσει τις χώρες της ΕΕ οι οποίες τις εφαρμόζουν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που βρίσκονταν προηγουμένως, είπε ο Λεθκάνο.

Η προηγούμενη γενική απεργία στην Ισπανία —εναντίον των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που προώθησε ο Ραχόι— είχε γίνει τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου