Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Παναχαϊκή – Καβάλα 0-1 – Ένα και να καίει… – Χρυσή αλλαγή ο Αναστασόπουλος

Παναχαϊκή – Καβάλα 0-1 – Ένα και να καίει… – Χρυσή αλλαγή ο Αναστασόπουλος
Την χρυσή αλλαγή του Κώστα Βασιλακάκη απετέλεσε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, καθώς το μακρινό σουτ που επιχείρησε στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης βρήκε στόχο και η Καβάλα απέδρασε με τους 3 βαθμούς της νίκης από την έδρα της Παναχαϊκής.
Η Καβάλα ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με έναν μόνο προωθημένο επιθετικό, τον Χλωρό. Στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χλωρός προσπάθησε με κεφαλιά (έπειτα από σέντρα του Μπρατσιάνι) να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Στην συνέχεια η Παναχαϊκή (η οποία αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες – 8 τον αριθμό) εξισορρόπησε τον ρυθμό του αγώνα και
προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, ωστόσο στο 18′ ο Αποστολίδης επενέβη θετικά στην σέντρα του Ντίνα και στο 23′ ο Τριποτσέρης σταμάτησε το ανάποδο ψαλιδάκι του Μαπούκου. Λίγο πριν το τέλος του 1ου ημιχρόνου, πάντως, η Καβάλα έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 37ο λεπτό το μακρινό φάουλ του Ενσαλίβα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 44ο λεπτό ο Μοκάκε βρέθηκε στην μικρή περιοχή, όμως δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Ντος Σάντος και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Καβάλα μπήκε με επιθετική διάθεση στο 2ο ημίχρονο, όμως ο Χλωρός (ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν με τα χρώματα της Παναχαϊκής μέχρι τον Ιανουάριο) παρέμενε ο μοναδικός προωθημένος παίκτης της ομάδας. Οι ισορροπίες του αγώνα, όμως, άλλαξαν στο 65ο, οπότε και ο Ενσαλίβα αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της συνάντησης Παναγιωτόπουλο (ο Καναδός μέσος είχε δει την 1η κίτρινη κάρτα δύο λεπτά νωρίτερα) και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά η Καβάλα συνέχιζε να πιέζει και, στο 70ο λεπτό, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μοκάκε – το σουτ που επιχείρησε, όμως, πέρασε μόλις άουτ.
Από εκεί και πέρα η Παναχαϊκή προσπάθησε, εκμεταλλευόμενη τον παίκτη παραπάνω, να επιτεθεί, όμως ο Αποστολίδης έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μπλοκάροντας το σουτ του Σαλαμαστράκη στο 75′, ενώ στο 80′ είδε την μπάλα να φεύγει άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοιλιάρα.
Και φτάνουμε, πλέον, στο 87ο λεπτό, όταν οι παίκτες της Παναχαϊκής δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα μακριά από τα καρέ τους, και ο Αναστασόπουλος (ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Χλωρού στο 68′), από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκτα και τους λιγοστούς (περίπου 40) φιλάθλους της Καβάλας που βρέθηκαν στο πλευρό της στα ουράνια!
Η Παναχαϊκή πίεσε, στα τελευταία λεπτά, για την ισοφάριση, όμως το σουτ του Καραμανλή, μέσα στην μεγάλη περιοχή, σταμάτησε στο δοκάρι του Αποστολίδη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης.
Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας)
Επόπτες γραμμών: Αντώνιος Πιλαρινός, Αθανάσιος Κολοσιώνης (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας)
4ος διαιτητής: Γεώργιος Παπαγεωργίου (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας)
Κίτρινες κάρτες:Βοσκόπουλος, Καραμανλής – Μπρατσιάνι (17′), Ενσαλίβα (63′, 65′)
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίκτας, Σπίνουλας, Κοκκίνης, Σαλαμαντράκης, Βοσκόπουλος, Καραμανλής, Ντίνας, Ντιόγκο, Γκούρτσας (65΄ Κoιλιάρας), Βασιλαντωνόπουλος (46΄ Κωνσταντινίδης), Μαπούκου.
Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Μπρατσιάνι (77΄ Μιγιάτοβιτς), Ντιέ (85′ Πλιάγκας), Χλωρός (68΄ Αναστασόπουλος), Μοκάκε, Ενσαλίβα, Ντο Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου