Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Süddeutsche Zeitung: Λάθος η διάγνωση του Roesler για την Ελλάδα...

reslerΓια... λάθος διάγνωση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Ph. Roesler, όσον αφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Στο εν λόγω δημοσίευμα σχολιάζεται η νέα συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau, στην οποία ο ίδιος εμμένει στην άποψή του πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη...
"Όταν ο Roesler δηλώνει πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν τρομάζει πλέον, έχει
κατά νου μια θεραπεία. Προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη από τις πιθανές συνέπειες της κρίσης. Ο Roesler μοιράζει φραστικά ηρεμιστικά. Αυτός είναι ο ρόλος του και είναι ίσως χρήσιμος σε εποχές που η οικονομία βρίσκεται σε τέτοια δυσμενή κατάσταση", σημειώνει η εφημερίδα.
Aλλά προειδοποιεί: Κι όμως η θεραπεία έχει ένα σημαντικό λάθος. Τη συστήνει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να κρίνει, εάν είναι σωστή. Όπως κάθε άλλος πολιτικός, ο υπουργός Οικονομίας δεν γνωρίζει εάν οι εκτιμήσεις του αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή απλά στη γνώμη του τελευταίου οικονομολόγου με τον οποίο μίλησε", καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου