Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

''O Aνδρέας Παπανδρέου φταίει για την χρεοκοπία της Ελλάδας''

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Onno Ruding, δίχως έλεος

Τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, φωτογραφίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Onno Ruding, ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, όπως αναφέρει
δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Telegraaf με τίτλο: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι εντελώς λάθος».
«Για τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Onno Ruding, η πηγή της ελληνικής δυστυχίας είναι ξεκάθαρη....
Χωρίς δεύτερη σκέψη, στρέφει το δάχτυλο του προς τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου (πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού), ο οποίος βρισκόταν για πολλά χρόνια στο τιμόνι της Ελλάδας.
"Ο γιος προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά ο πατέρας είναι ο βασικός λόγος που τα πράγματα πήγαν τόσο στραβά", τονίζει.
Την περίοδο που ο Ruding ήταν υπουργός, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε έρθει και τότε στις Βρυξέλλες, ζητώντας ένα σωρό χρήματα. Ήρθε όμως σε σύγκρουση με τον Ολλανδό, ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά. Τελικά, οι Έλληνες τα κατάφεραν και πήραν γενναιόδωρες επιδοτήσεις από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Φυσικά, δεν θα ακούσεις ποτέ τον Ruding να λέει ότι οι Έλληνες είναι κακοί ή ότι θα πρέπει να διώξουμε τη χώρα από την ευρωζώνη. "Ακολούθησαν μια λάθος πολιτική και θα πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό". Όπως λέει, οι Έλληνες απολαμβάνουν ακόμη μια πολυτελή ζωή, βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι αρκετά υψηλοί και η φοροδιαφυγή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.
Ωστόσο, ο Ruding, ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος του «think tank» CEPS στις Βρυξέλλες, ασκεί επίσης κριτική στον κόσμο της οικονομίας.
"Οι αγορές είναι πολύ θυμωμένες με την Ελλάδα, αλλά γι’ αυτό φταίνε και οι ίδιες. Επέτρεπαν επί σειρά ετών στην Ελλάδα να διατηρεί αυτά τα ελλείμματα. Θα έπρεπε να είχαν ζητήσει υψηλότερα επιτόκια για τα κρατικά ομόλογα, αλλά δεν το έκαναν. Τα spread των ελλήνικών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ήταν μηδαμινό. Ο ιδιωτικός τομέας άφησε από μόνος του να δημιουργηθεί αυτός ο χαμός," λέει αυστηρά.
Όπως τονίζει, δεν έχει κανένα νόημα να παραπονιέσαι συνεχώς για τα λάθη του παρελθόντος. "Καταλαβαίνω το θυμό που υπάρχει. Είμαι κι εγώ θυμωμένος. Αλλά δε γίνεται να λέει ο Wilders, ότι οι Έλληνες δεν κάνουν αρκετά, γιατί δημιουργείται η λάθος εντύπωση. Τριάντα δισεκατομμύρια σε περικοπές σίγουρα δεν είναι και λίγα".»

taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου