Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κάνε MBA στο ΤΕΙ Καβάλας

Κάνε MBA στο ΤΕΙ Καβάλας
Νέο πρόγραμμα MBA εγκαινιάζει το ΤΕΙ Καβάλας για το ακαδημαϊκό έτσος 2012-2013 το οποίο θα έχει δυνατότητα εισαγωγής 50 φοιτητών το χρόνο. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο τμήμα Διοίκησης του ΤΕΙ και θα είναι υπό την επίβλεψη του καθηγητή Νίκου Θερίου.
Το MBA θα έχει τρεις κατευθύνσεις: 
Στρατηγική Διοίκηση (Strategic Management)
Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Financial Management)
Μάρκετινγκ (Marketing)
Σκοπός του προγράμματος είναι:
(α) Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας σε συναφείς επιστημονικές περιοχές της διοίκησης επιχειρήσεων, με έμφαση στους τομείς της Στρατηγικής Διοίκησης, της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, και του Μάρκετινγκ.
(β) Η παροχή των απαραίτητων υψηλού επιπέδου γνώσεων για την ανάπτυξη εξειδικευμένων
επιστημόνων και διοικητικών στελεχών ικανών να στελεχώσουν τις παραγωγικές και διοικητικές λειτουργίες επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
(γ) Η προετοιμασία στελεχών με απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και αξίες, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.
(δ) Η προετοιμασία εξειδικευμένων στελεχών που γνωρίζουν τις σύγχρονες τάσεις στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων και τις τεχνολογίας και η καλλιέργεια αναλυτικών, ερμηνευτικών και συνθετικών ικανοτήτων, ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν καινοτόμες προσεγγίσεις στην αξιοποίηση των ευκαιριών και την επίλυση προβλημάτων. Το Πρόγραμμα προσφέρει δυνατότητες πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης και απευθύνεται τόσο σε υποψήφιους που έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει και επιθυμούν να διευρύνουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξειδικευτούν στους ευρύτερους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων: Στρατηγική Διοίκηση (Strategic Management), Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Financial Management) και Μάρκετινγκ (Marketing)

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) διδακτικά εξάμηνα (12 μήνες). Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση σε έξι (6) υποχρεωτικά μαθήματα το πρώτο εξάμηνο (Οκτώβριος-Ιανουάριος) και έξι (6) μαθήματα της κατεύθυνσης που θα επιλέξουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές το δεύτερο εξάμηνο (Φεβρουάριος-Μάιος), ενώ στο τρίτο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) πραγματοποιείται η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας με θέμα συναφούς γνωστικού αντικειμένου με τη κατεύθυνση σπουδών που έχουν παρακολουθήσει. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα μερικής φοίτησης ορίζεται σε έξι (6) διδακτικά εξάμηνα (24 μήνες) εκ των οποίων το πέμπτο και το έκτο διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.
Στο ΠΜΣ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής θεωρητικής ή θετικής κατεύθυνσης. 
Ο αριθμός εισακτέων στο πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε πενήντα (50) φοιτητές ανά έτος, για κάθε τύπο προγράμματος (πλήρους ή μερικής φοίτησης). Επιπλέον του αριθμού των εισακτέων γίνονται δεκτοί και υπότροφοι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 3685/2008 (Α΄ 148). 
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης τους κατά τη διάρκεια προφορικής συνέντευξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Καβάλας από τριμελή επιτροπή, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και την ιστοσελίδα του ΤΕΙ Καβάλας.  Κριτήρια επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών αποτελούν τα παρακάτω:
Βαθμολογία πτυχίου: Συνεκτίμηση του βαθμού πτυχίου, της βαθμολογίας στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα του Π.Μ.Σ. και του βαθμού διπλωματικής εργασίας (όπου αυτή προβλέπεται στο προπτυχιακό επίπεδο.
Γλωσσομάθεια: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η πιστοποιημένη από επίσημους φορείς γνώση της αγγλικής γλώσσας, όπως προκύπτει από την κατοχή ενός από τα εξής πτυχία: (α) Ελληνικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας για την Αγγλική Γλώσσα επιπέδου τουλάχιστον B2 ή άλλο ισοδύναμο, όπως π.χ. Lower (Cambridge ή Michigan), κ.α., (β) IELTS, με ελάχιστο βαθμό 6 που να έχει αποκτηθεί στο ημερολογιακό έτος μέχρι τέσσερα χρόνια πριν από τη δημοσίευση της προκήρυξης, (γ) TOEFL, με ελάχιστο βαθμό 180, που να έχει αποκτηθεί στο ημερολογιακό έτος μέχρι τέσσερα χρόνια πριν από τη δημοσίευση της προκήρυξης και (δ) πτυχίο από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο ή πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας.  
Ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία.
Συνέντευξη των υποψηφίων.
Στο Πρόγραμμα διδάσκουν εξειδικευμένοι καθηγητές, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με αναγνωρισμένη ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας με τους διδάσκοντες για την υποστήριξή του σε ακαδημαϊκά θέματα.
Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια του Προγράμματος αξιολογούνται: α) με γραπτές ατομικές ή/και ομαδικές εργασίες, μελέτες περιπτώσεων ή συμμετοχή σε διάφορα business games και β) με εξετάσεις στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. Οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Καβάλας (εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, κέντρο υπολογιστών) παρέχουν στους φοιτητές τους κατάλληλους χώρους για τη διεξαγωγή της μελέτης και έρευνας που απαιτείται για να ανταπεξέλθουν στους στόχους του Προγράμματος. 
Οι απόφοιτοι παρουσιάζουν ευκαιρίες καριέρας στη στελέχωση των επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ παράλληλα βοηθά να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις υψηλότερων διοικητικών θέσεων μέσα στην ιεραρχία επιχειρήσεων - οργανισμών. 
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές επιταγές και να παράγει στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών που θα κατέχουν όλες τις απαραίτητες και σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για να τις οδηγήσουν στη μακροπρόθεσμη επιβίωση τους μέσα από ένα πολύπλοκο, αβέβαιο, και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου