Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Mόντι: Nα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Mόντι: Nα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
«Είναι συμφέρον όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ να παραμείνει η Ελλάδα εντός του ενιαίου νομίσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
        
«Δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίον «η Αθήνα, φυσικά, πρέπει να συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία φορολογικής πειθαρχίας και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ξεκινήσει».
        
Ο Μάριο Μόντι εξήγησε, επίσης, ότι «συνήθως χρειάζεται μια γενιά για να ολοκληρωθεί η πολιτική και κοινωνική αλλαγή, που, από την Ελλάδα, ζητάμε να κάνει πράξη μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφθούμε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως όλες τις δεσμεύσεις, αλλά είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, επώδυνο, αλλά αναγκαίο».
        
Σε ερώτηση της Washington Post σχετικά με το ποια χώρα θα ακολουθούσε, μετά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, ο Ιταλός πρωθυπουργός, απάντησε ότι «αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι προς το συμφέρον όλων, να παραμένει, η Ελλάδα, εντός του Ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου