Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation για Αρνό: «Μπερνάρ αν γυρίσεις τα παίρνουμε όλα πίσω»

Liberation για Αρνό: «Μπερνάρ αν γυρίσεις τα παίρνουμε όλα πίσω»
 Με έναν πολύ έξυπνο τίτλο, απαντά η γαλλική εφημερίδα Liberation, στις απειλές του Μπερνάρ Αρνό για μηνύσεις εξαιτίας του χθεσινού πρωτοσέλιδου με τίτλο: «Τον πούλο πλούσιε μαλάκα». Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της έχει τίτλο: «Μπερνάρ αν γυρίσεις τα παίρνουμε όλα πίσω», θέλοντας να υπονοήσει ότι από τη μια πλευρά δεν ακυρώνει  τη θέση της για το ζήτημα ότι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προσπαθεί να αποφύγει τη φορολόγηση που επιβάλει η κυβέρνηση Ολάντ κατά 75% στα υψηλά εισοδήματα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το λαϊκό αίσθημα, στηρίζοντας την πολιτική φορολόγησης του
συσσωρευμένου κεφαλαίου. Από την άλλη πλευρά όμως απαντά στον Αρνό, εξαιτίας της μήνυσης που κατέθεσε χθες στο έντυπο Μέσο για εξύβριση μέσω του χθεσινού πρωτοσέλιδου, θέλοντας να δείξει ότι δεν αναφέρονται στο πρόσωπο του Μπερνάρ Αρνό, αλλά στην κίνηση που έκανε με σκοπό να φύγει από τη χώρα.
Παρ’ όλα αυτά ο βαρόνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην εφημερίδα, δηλώνοντας μάλιστα ότι εκείνος ευχαρίστως θα πληρώσει τους δικούς του φόρους.
«Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως», είπε ο Μπερνάρ Αρνό, αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, στο πλαίσιο των οποίων ο γαλλικός προϋπολογισμός θα ενισχυθεί με 20 εκατομμύρια επιπλέον φόρους και θα επιβληθεί  φόρους του 75% για τα υψηλά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου