Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτημα για έκτακτο Eurogroup από την Ελλάδα

Αίτημα για έκτακτο Eurogroup από την Ελλάδα
Έκτακτο Eurogroup θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου όταν οι συνθήκες ωριμάσουν και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρωθούν, να πάρει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ ευρώ και την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα η προοπτική να διασφαλίσει η χώρα μας την ψήφιση των μέτρων έως το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, είναι σχεδόν ουτοπική. Γιατί κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι είναι πιθανό έως τότε, να έχει συμφωνηθεί το περιεχόμενο του πακέτου με την τρόικα, η οποία έφυγε για να ξαναγυρίσει «όταν οι συνθήκες είναι ώριμες» και στη συνέχεια να «περάσει» από τη Βουλή, έστω και οριακά.
Γι΄ αυτό και στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρξει νέο Eurogroup μέσα στον Οκτώβριο. Πάντως, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει κάθε τίμημα για να επιτευχθεί ο στόχος. Για παράδειγμα, ο κ. Στουρνάρας δεν προτίθεται να υπογράψει άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων. Και φρόντισε μάλιστα να το ξεκαθαρίσει, απευθυνόμενος στον κ. Τόμσεν, κατά την τελευταία συνάντηση τους, λίγο πριν την αναχώρηση του τελευταίου από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου