Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα Εύσημα από το Eurogroup στην Πορτογαλία, βλέπει πρόσβαση στις αγορές το 2013

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Πορτογαλίας, αναφέρει ανακοίνωση του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), που συνήλθε στη Λευκωσία. Επίσης γίνεται εκτίμηση ότι η Λισαβώνα θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές μέσα στο 2013.
Επίσης, το Eurogroup χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ των
πορτογαλικών αρχών και της τρόικας για αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων και σημειώνει ότι το έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Β. Γκασπάρ, η τρόικα αποδέχθηκε το αίτημα της Λισαβόνας για επιμήκυνση ενός έτους.
Έτσι, ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μετατέθηκε για το 2014.
Το δημόσιο χρέος προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 124% του ΑΕΠ, παραμένοντας βιώσιμο, ενώ εκτιμάται ότι θα εισέλθει σε μια σταθερή καθοδική πορεία μετά το 2014.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναφέρουν επίσης πως αναμένεται να αποφασίσουν για την επόμενη εκταμίευση προς την Πορτογαλία και για μια αναθεώρηση του Μνημονίου κατά την επόμενη συνεδρίαση, στις 8 Οκτωβρίου, στη βάση της επικείμενης έκθεσης και των στοιχείων για το πρόγραμμα από την Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου