Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ



 ypoyrgeioexoterikvn
Την προκήρυξη για το διαγωνισμό  εισαγωγής είκοσι (20) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία ανακοίνωσε εχθές το Υπουργείο Εξωτερικών .

Συγκεκριμένα τη 10η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο, θα αρχίσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών είκοσι (20) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της
ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 35ο, να έχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) και, προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

Τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα εξεταστέα μαθήματα κ.λπ. ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α' 10) καθώς και στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή (αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με σχετική εξουσιοδότηση) ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ΄ Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1,10671, Αθήνα - γραφείο 208, ώρες 11.00-13.00 καθημερινά, τηλ. 210-3681.139, 3681.138) αίτησης συμμετοχής - υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μαζί με πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή ταυτότητας και λοιπά δικαιολογητικά, από την επομένη της δημοσιεύσεως της προκήρυξης στο ΦΕΚ μέχρι και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.

Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 3 (ισόγειο -στοά Δαβάκη), τηλ. 210-3682.045, από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται αντίγραφο της Προκήρυξης και τα έντυπα της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης.

Το πλήρες κείμενο της Προκήρυξης
Η αίτηση εδώ


dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου