Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΘ΄ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι του εισαγωγικού διαγωνισµού στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών είναι τα ακόλουθα:
1. Αίτηση, στην οποία να δηλώνεται και η κατεύθυνση -µία ή περισσότερες­ - στις οποίες επιθυµούν να συµµετάσχουν .Τα δικαιολογητικά θα προσκοµισθούν µία µόνο φορά, ανεξαρτήτως του αριθµού των κατευθύνσεων. Η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως, είτε στη γραμματεία της Σχολής, είτε στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.
2. Υπεύθυνη δήλωση, η οποία υπογράφεται και συµπληρώνεται κατά περίπτωση.
ποινική δίκη ή μη ασκήσεως ποινικής διώξεως
3. Επικυρωµένο αντίγραφο πτυχίου Νοµικού Τµήµατος ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύµατος µε πρόσφατη επικύρωση. Εάν το πτυχίο, προέρχεται από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, απαιτείται η αναγνώρισή του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
4. Επικυρωµένο αντίγραφο, για όσους διαθέτουν και επιθυμούν, διδακτορικού διπλώματος Νοµικού Τµήµατος µε πρόσφατη επικύρωση. Εάν ο διδακτορικός τίτλος, προέρχεται από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, απαιτείται η αναγνώρισή του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
5. Επικυρωµένο αντίγραφο, επίσης για όσους διαθέτουν και επιθυμούν, µεταπτυχιακού διπλώματος Νοµικού Τµήµατος µε πρόσφατη επικύρωση. Εάν ο μεταπτυχιακός τίτλος, προέρχεται από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, απαιτείται η αναγνώρισή του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
6. Αν πρόκειται για δικηγόρο, ενιαίο πιστοποιητικό του οικείου δικηγορικού συλλόγου από το οποίο να προκύπτει ότι : α. ο υποψήφιος έχει ή είχε διετή άσκηση δικηγορίας ή , αν είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώµατος νοµικού τµήµατος, µονοετή άσκηση δικηγορίας και β. δεν του έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή.
Αν πρόκειται για δικαστικό υπάλληλο, ενιαίο πιστοποιητικό της οικείας δικαστικής υπηρεσίας ότι: α. ο υποψήφιος έχει διανύσει πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή και β. δεν του έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή.
7. Βεβαίωση του γραµµατέα του δικαστικού συµβουλίου του Πρωτοδικείου του τόπου της κατοικίας του υποψηφίου ότι υπέβαλε αίτηση, για τη διαπίστωση του ήθους και του χαρακτήρα του. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί δύο μήνες τουλάχιστον πριν από την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού, ήτοι το βραδύτερο μέχρι της 10 Αυγούστου 2012.
8. Επικυρωµένη φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας.
9. Πιστοποιητικό εγγραφής στα µητρώα αρρένων, προκειµένου για άνδρες ή στα γενικά µητρώα δηµοτών, προκειµένου για γυναίκες, από το οποίο να προκύπτει και η ιθαγένεια του υποψηφίου.
10. Για τους άνδρες υποψηφίους πιστοποιητικό εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων.
11. Πιστοποιητικό σωµατικής και ψυχικής υγείας. Προσκοµίζονται το βραδύτερο µέχρι και τις 5.10.2012, το µεν της σωµατικής υγείας από Α'βάθµια υγειονοµική επιτροπή κατά το σύστηµα, το οποίο ισχύει για τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους (µε µέριµνα του κάθε υποψηφίου και σε συνεννόηση µε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγιεινής), το δε ψυχικής υγείας από ψυχιατρική κλινική κρατικού ή πανεπιστηµιακού νοσοκοµείου (από οποιοδήποτε κρατικό ή πανεπιστηµιακό νοσοκοµείο που διαθέτει ψυχιατρική κλινική καθώς και από στρατιωτικά νοσοκοµεία και κέντρα υγείας, σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας, ανεξαρτήτως του τόπου διαµονής του υποψηφίου). Το πιστοποιητικό ψυχικής υγείας υπογράφεται από το Διευθυντή ή Αναπληρωτή Διευθυντή της κλινικής, καθώς και από Επιµελητές Α' ή Β', υπογράφοντες αντ' αυτού.
Όλα τα ανωτέρω πιστοποιητικά θα προσκοµισθούν µε επιµέλεια και ευθύνη των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής την αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό μαζί με όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά (πλην των πιστοποιητικών σωματικής και ψυχικής υγείας) είναι από τις 17.9.2012 έως και τη 1.10.2012.
Σημειώνεται ότι η ισχύς των μεν πιστοποιητικών σωματικής και ψυχικής υγείας είναι εξάμηνη, των δε λοιπών τρίμηνη.
Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να καταθέσουν τις αιτήσεις µε τα παραπάνω δικαιολογητικά στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, θα προσέρχονται στη Σχολή τις εργάσιµες ηµέρες από 8:30 π.µ έως και 14:00 µ.µ. Πληροφορίες: 2310 494100 -104 - 105.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
   Σε παραπάνω ανακοίνωση της ΕΣΔι, γνωστοποιήθηκε ότι η ισχύς των προσκομιζομένων μεταξύ των δικαιολογητικών πιστοποιητικών σωματικής και ψυχικής υγείας των υποψηφίων του ΙΘ΄εισαγωγικού διαγωνισμού είναι εξάμηνη.
   Επειδή, υποβάλλονται ερωτήματα στη γραμματεία της Σχολής ως προς το έγκυρο των δικαιολογητικών αυτών διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 εδάφιο τελευταίο του Β.Δ. 660/65, τα εν λόγω πιστοποιητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί έξι (6)μήνες κατά ανώτατο όριο προ της ημερομηνίας του διαγωνισμού (10.10.2012). Συνεπώς, δεν θα γίνουν δεκτά τέτοια πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί προ της 10.4.2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου