Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψαν Ιράν - Βόρεια Κορέα

Μια σειρά από συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα το Ιράν και η Βόρεια Κορέα και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν το κοινό τους μέτωπο κατά των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιρανικού προεδρικού γραφείου.
«Όπως στη Βόρεια Κορέα, οι ιμπεριαλιστές ασκούν πολιτικές πιέσεις στο Ιράν καθώς δεν θέλουν αυτά τα δύο κράτη να εξακολουθήσουν να είναι ανεξάρτητα και να γίνουν ισχυρά», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ.
Από την πλευρά του, ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος δήλωσε κατά τη συνάντηση ότι το Ιράν πέτυχε
να αποτρέψει δυτικές συνωμοσίες, τις οποίες δεν διευκρίνισε, και «προκάλεσε ένα βαρύ πολιτικό πλήγμα στις ΗΠΑ και στους άλλους εχθρούς του».
Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος έφτασε στην Τεχεράνη την Τετάρτη για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων αντί του αδελφού του και ανώτατου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, σημείωσε ότι η Βόρεια Κορέα ενδιαφέρεται για την επέκταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.
Στις συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα περιλαμβάνεται πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και σχέδιο για μια κοινή επιστημονική έρευνα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη γεωργία και τα τρόφιμα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου