Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Επίθεση σε στρατιωτική βάση

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σήμερα σε άλλη μία στρατιωτική βάση,από την οποία κατάφεραν να πάρουν κι άλλους πυραύλους εδάφους-αέρος, την ώρα που ο νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι αρχίζει επισήμως από σήμερα την αποστολή του για να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.

Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι ένοπλοι της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κουρίς, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, και κατάφεραν να καταστρέψουν τρία μαχητικά αεροσκάφη. Τις τελευταίες ημέρες οι αντικαθεστωτικοί έχουν επιτεθεί σε άλλα δύο στρατιωτικά αεροδρόμια στην επαρχία Ιντλίμπ.Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση εναντίον αγνώστων "τρομοκρατών" κοντά στην περιοχή αλ Κάλσα, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα του Χαλεπίου."Οι δυνάμεις μας έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει βαρειές απώλειες στις τάξεις των τρομοκρατών", πρόσθεσε το SANA.
Ο ακτιβιστής Μπάσαμ αλ Χάλαμπι δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η περιοχή αυτή, στην οποία υπάρχουν αρκετές στρατιωτικές βάσεις, εξακολουθεί να βομβαρδίζεται σφοδρά από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών χθες από τη βία στη Συρία έφτασε τους 150 σε όλη τη χώρα.Η πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, καθώς η συριακή κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο δημοσιογράφων στις περιοχές των συγκρούσεων.Στο μεταξύ ο Μπραχίμι άρχισε σήμερα επισήμως την αποστολή του για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Ο Αλγερινός διπλωμάτης προγραμματίζει να επισκεφθεί τη Συρία εντός των ερχόμενων εβδομάδων και να έχει συνομιλίες στο Κάιρο με αξιωματούχους του Αραβικού Συνδέσμου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αντιαεροπορικούς πυραύλους η νέα φάση του εμφυλίου στη Συρία  

Φρίκη για τους άμαχους, απελπισία για τους πρόσφυγες και απειλές από τον έξω κόσμο. Όλο και πιο δραματικό γίνεται το παζλ του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, όλο και πιο πολύνεκρες οι συγκρούσεις, όλο και πιο μεγάλο το κύμα της προσφυγιάς. Χθες, αναζωπυρώθηκαν πάλι οι συγκρούσεις στο Χαλέπι, με τους αντικαθεστωτικούς να επιτίθενται εναντίον του κεντρικού κτηρίου των δυνάμεων ασφαλείας και τον συριακό στρατό να βομβαρδίζει συνοικίες της πόλης. Η σημαντική αλλαγή πάντως είναι η δυνατότητα που έχουν πλέον οι αντίπαλοι του Άσαντ να καταρρίπτουν μαχητικά αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου