Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


dimosio67

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αδέσμευτου Τύπου, γραπτές εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι με την εφαρμογή της Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σε όσους οι επιδόσεις δεν είναι ικανοποιητικές απειλούνται με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εφόσον θα πληρούν τα κριτήρια όπως αυτά θα αποφασιστούν.
Όσοι αποτύχουν θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες που απασχολούνται σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.
Έτσι στα υπουργεία θα παραμένουν μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι γράψουν σε αριστο βαθμό ή έστω
ικανοποιητικά, καθώς στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή εκπαίδευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται.
Στη βαθμολογία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα υπολογισθούν και τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν όπως σπουδές, εμπειρία, ξένες γλώσσες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κομβικό σημείο θα είναι η σύνταξη νέων οργανογραμμάτων που θα προβλέπουν περικοπές θέσεων προσωπικού, κατάργηση μονάδων και καταρτισμό λιστών με το πλεονάζον προσωπικό.
Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν γενικότερες γνώσεις, πχ για τα βασικά όργανα άσκησης εκτελεστικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ικανότητα λύσης απλών μαθηματικών τύπων, την ιστορία, την γεωγραφία και τον πολιτισμό του τόπου.

Τεστ αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

Παράλληλα, θα κληθούν να αποδείξουν τις γνώσεις που έχουν στο αντικείμενο της εργασίας τους. Οι ειδικές ερωτήσεις θα αφορούν τον κλάδο τους. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος πολεοδομίας θα ερωτηθεί τι γνωρίζει σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ή ένας εφοριακός για τις βασικές αρχές του κώδικα βιβλίων και στοιχείων.
Σημειώνεται ότι η βαθμολογία κάθε εξεταζόμενου θα καταγραφεί σε ατομικό έντυπο, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα θεσμοθετεί τα κριτήρια προβλέπεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.
ΠΗΓΗ:news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου