Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς είναι μόνος


Εγκλωβισμένη στο λαβύρινθο του μνημονίου βρίσκεται η κυβέρνηση που αδυνατεί να βρει το μίτο να ξεφύγει. Ο σύγχρονος Μινώταυρος, δηλαδή, η τρόικα είναι έτοιμη να καταπιεί νέες κατηγορίες εργαζομένων. Το αίμα που θα χυθεί θα είναι ποταμός και στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν αποσβολωμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν. Αδυνατούν, μέχρι στιγμής, να βρουν μηχανισμούς άμυνας, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει κεντρικό θέμα διαχείρισης κρίσεων και γίνονται έρμαια των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Απουσιάζει ένα δυνατό πολιτικό κέντρο καθοδήγησης που θα επικουρεί τον Πρωθυπουργό και θα τον διευκολύνει στις κινήσεις του. Αντί για ενιαίο κέντρο παρατηρούνται αυτόνομοι θύλακες εξουσίας και στην κυβέρνηση και σε πρόσωπα που παριστάνουν το “πρωθυπουργικό περιβάλλον”. Τα οποία αντί να επιδρούν θετικά στην κυβερνητική προσπάθεια, επιτείνουν τη σύγχυση. Ο στόχος μπορεί να είναι κοινός, αλλά δεν υπάρχει κοινός όρκος πίστης σε αυτό που πρεσβεύει ο Αντώνης Σαμαράς.
Η προσωπική ανέλιξη και η διεύρυνση του κύκλου επιρροής των συγκεκριμένων αυτόνομων θυλάκων, δυσχεραίνουν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού. Αντί να υπάρχει ένα ενιαίο μήνυμα, μια
κοινή κυβερνητική “αφήγηση” για το που είμαστε, τι κάνουμε και που πάμε, υπάρχει, αντιθέτως, πληθώρα προσωπικών παιχνιδιών και διαρροών που υπονομεύουν επί της ουσίας το έργο του πρωθυπουργού.
Μέχρι στιγμής η εικόνα είναι τραγική ως προς τον κεντρικό επικοινωνιακό σχεδιασμό. .Δεν υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια να περάσει το μήνυμα της κυβέρνησης στους πολίτες. Τα όσα διαρρέονται είναι χαμηλής ποιότητας και θυμίζει προπαγάνδα άλλων δεκαετιών.
Δεν αρκούν οι θετικές αναφορές κάποιων αρθρογράφων για τον Σαμαρά, τα λιβανίσματα των άλλοτε εχθρών του και τα ενθαρρυντικά σχόλια επώνυμων σχολιαστών, που εν πολλοίς είναι ακυρωμένοι στην κοινωνία.
Ο Σαμαράς είναι κυριολεκτικά μόνος. Αντί να δημιουργηθεί μηχανισμός κρούσης στα ΜΜΕ με επιλεγμένα πρόσωπα εμπιστοσύνης που θα είχαν ως κοινό όραμα να σωθεί η πατρίδα και όχι την προσωπική ανέλιξή τους, επιλέγουν να πριμοδοτούν εκείνους που στην πρώτη ευκαιρία θα πουλήσουν και τους ίδιους.
Και ο νοών νοείτο. Η πιάτσα είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται. Δεν είναι η ώρα για καταλογισμό ευθυνών. Η χώρα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα και είναι ώρα δράσης. Τα ονόματα και περιστατικά θα ειπωθούν σύντομα, αναλόγως της πορείας της εθνικής προσπάθειας. Ας εύχονται ορισμένοι να πάνε όλα καλά, γιατί θα ανοίξουν στόματα και τότε κυριολεκτικά ο Σαμαράς θα καθαρίσει.
Ας τραβήξουν και κανένα αυτί σε υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, κυρίως σε όσους ευεργετήθηκαν, που είχαν και το θράσος πρόσφατα να πουν ανοικτά, στην έκπληκτη ομήγυρη, ότι δεν είναι “σαμαρικοί”, λες και το να είναι κανείς “σαμαρικός”, είναι λέπρα.
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου