Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Πυρετός για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Οσοι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται θετικά θα επιβραβεύονται με μπόνους
Δάσκαλοι και καθηγητές εκφράζουν φόβους για κύματα «εξόδου», με αφορμή την αξιολόγηση
Οσοι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται θετικά θα επιβραβεύονται με μπόνους
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς μέσα στον Οκτώβριο πρέπει να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Η δεκαμελής επιτροπή που μελετά το θέμα οφείλει να παραδώσει το πόρισμά της στον υπουργό
Παιδείας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 και να συντάξει τα ερωτηματολόγια τα οποία θα απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις τους.
Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει διακριτά χαρακτηριστικά από αυτήν των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά δάσκαλοι και καθηγητές φοβούνται ότι θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους στην «έξοδο» από την εκπαίδευση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πάντως, επιμένει ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ούτε μπορεί να συνδέεται με την εφεδρεία, αλλά ότι πρόκειται για αξιολόγηση των δομών, των διαδικασιών και του προσωπικού και έχει ως στόχο την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την απόδοση κινήτρων στους εκπαιδευτικούς για συνεχή βελτίωση της θέσης τους.
Και ο Κ. Αρβανιτόπουλος έχει δεσμευτεί ότι οι εκπαιδευτικοί που θα αξιολογούνται θετικά θα επιβραβεύονται με μπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου