Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Γγ. ΑΚΕΛ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη Κυπριακή κυβέρνηση: «Δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ»

Ο  Άντρος Κυπριανού
Ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ, στην περίπτωση που τα μέτρα της τρόικας είναι οδυνηρά, άφησε ο γγ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Η κυπριακή κυβέρνηση πάντως τήρησε σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα Κυπριανού, λέγοντας ότι «για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ».
Ειδικότερα, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι «το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά «αν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του Κυριάκου λαού», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα θα πεισματώσουμε και θα πούμε ότι δεν φεύγουμε;».

Ανέφερε δε ότι το κόμμα του διαχρονικά είχε επιφυλάξεις για την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και κατ’ επέκταση και στην ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει μελέτη τόσο για το τι έχει φέρει η είσοδος μας στο ευρώ όσο και για τι θα επιφέρει μια έξοδος μας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Δριμεία κριτική στον γγ. του ΑΚΕΛ άσκησαν για τα λεγόμενά του τα υπόλοιπα κυπριακά κόμματα. Σε μια προσπάθεια αναδίπλωσης, μετά τις αντιδράσεις, το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «διαστρέβλωση ή παρερμηνεία» των δηλώσεων του Άντρου Κυπριανού για το θέμα της παραμονής της Κύπρου στο ευρώ.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου