Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΛΕΝΤ ΜΕΣΑΑΛ Να αποχωρήσει από την ηγεσία της Χαμάς επιθυμεί ο εξόριστος ηγέτης της

Να αποχωρήσει από την ηγεσία της Χαμάς επιθυμεί ο εξόριστος ηγέτης της
Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ επανέλαβε την πρόθεσή του να μην παραμείνει στην ηγεσία του ισλαμιστικού κινήματος, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από άλλα στελέχη της Χαμάς.

Παρόλα αυτά, ένας εξόριστος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το κίνημα κλίνει (στην κατεύθυνση) ο Μεσάαλ να παραμείνει στη θέση του για μία ακόμη θητεία τεσσάρων ετών, γιατί οι συνθήκες και οι πολιτικές αναταράξεις στην περιοχή δεν επιτρέπουν να γίνουν μεγάλες αλλαγές».

«Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του κινήματος, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη από το εσωτερικό (της Λωρίδας της Γάζας) και εξόριστα, και ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ηγεσία του κινήματος, ο αδελφός Χάλεντ Μεσάαλ επανέλαβε την επιθυμία του να μην αποδεχθεί την υποψηφιότητά του στην ηγεσία του πολιτικού γραφείου», είχε αναφέρει χθες Δευτέρα βράδυ ένα εξόριστο στέλεχος της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ, στο λογαριασμό του στο facebook.

Ένα άλλο στέλεχος του κινήματος από τη Γάζα επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι ο Μεσάαλ εκφράστηκε ενώπιον «των μελών του πολιτικού γραφείου και της διοίκησης στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε αυτό το μήνα στο Κάιρο», παρουσία του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε.

«Φυσικά, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ηγεσία του κινήματος», υπογράμμισε το ίδιο στέλεχος, εκτιμώντας ότι «έχει έρθει η ώρα ο επικεφαλής του κινήματος να βρίσκεται στο εσωτερικό και σε παλαιστινιακό έδαφος».

Η Χαμάς είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι ο Μεσάαλ, η γραμμή του οποίου αμφισβητείται από τα στελέχη στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να τον πείσει να αλλάξει γνώμη.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου