Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ: Θέλουν να τη μετατρέψουν σε "Κόσσοβο" και η Αθήνα...παρακολουθεί και ανησυχεί


ΘΡΑΚΗ: Θέλουν να τη μετατρέψουν σε `Κόσσοβο` και η Αθήνα...παρακολουθεί και ανησυχεί

Οι πιο απαισιόδοξοι αλλά και πιο υποψιασμένοι δεν διστάζουν να το πουν ανοιχτά,“η Θράκη κινδυνεύει να γίνει το “ελληνικό Κόσσοβο”. Πριν μερικά χρόνια τέτοιες απόψεις ακούγονταν υπερβολικές. Σήμερα που οι “τούρκοι” της Θράκης ,έχουν ήδη τη δική τους σημαία (!), τη δική τους οικονομική δραστηριότητα και κυρίως τους δικούς τους βουλευτές που δηλώνουν “τούρκοι”, ποιος μπορεί να μιλήσει για “υπερβολές”;

Το θέμα της Θράκης απασχολεί την κυβέρνηση.Λίγο...αργά βέβαια. Ο Ερντογάν μίλησε ανοιχτά για τους “Τούρκους” της Θράκης, ο πρέσβης στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα των “δικαιωμάτων” τους στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,προκαλώντας τη δυσφορία
του. Και τέλος ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στη Θράκη στην ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Γιατί αυτή η ανησυχία τώρα, όταν τόσα χρόνια τα όσα γίνονταν στη Θράκη, αντιμετωπίζονταν σχεδόν αδιάφορα απ΄όλα τα ελληνικά κόμματα; Τόσο αδιάφορα και καιροσκοπικά που κατόρθωσαν σήμερα όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές -πλην του Ευρυπίδη Στυλιανίδη της ΝΔ- να δηλώνουν “Τούρκοι”.

Η Τουρκία είναι γνωστό εδώ και χρόνια κυριολεκτικά “αλωνίζει” στη Θράκη. Το προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί το “κέντρο επιχειρήσεων” της επιχείρησης πλήρους εκτουρκισμού όχι μόνο της μουσουλμανικής μειονότητας,αλλά και των Πομάκων και των Ρομά. 16 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Προξενείου! “Που πάνε τόσα λεφτά”, αναρωτιέται ο Παναγιώτης Σγουρίδης για πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί και ουδέποτε διαψευστεί, το Προξενείο μισθοδοτεί ανθρώπους που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μήνυμα ότι “μουσουλμάνος σημαίνει Τούρκος” και χρηματοδοτεί πολλές εφημερίδες και ΜΜΕ της περιοχής. Και φυσικά πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τους υποψήφιους “τούρκους” βουλευτές.Τους οποίους και κατορθωνει να εκλέγει.

“Για να εκλεγείς ,αρκεί να περάσεις τη πόρτα του Προξενείου. Να κάτσεις για πέντε λεπτά,ίσα, ίσα να σε δουν. Η εκλογή σου είναι έτσι εξασφαλισμένη”,λέει ο Παναγιώτης Σγουρίδης και η περιγραφή του μάλλον ανατριχιάζει. Και πιο ανατριχιαστική είναι η διαπίστωση ότι κανένα κόμμα,καμία κυβέρνηση δεν εναντιώθηκε σ΄ αυτή τη πραγματικότητα, γιατί “το ζητούμενο ήταν πάντα οι ψήφοι”!

Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για να διαπστώσει ότι όσοι μιλάνε για “ελληνικό Κόσσοβο”,αναφερόμενοι στη Θράκη δεν μπορούν πια να χαρακτηριστούν υπερβολικοί. Οι “Τούρκοι” βουλευτές όλων των κομμάτων φωτογραφίζονται σχεδόν καθημερινά στο πλάϊ του Τούρκου πρόξενου σε διάφορες εκδηλώσεις της “τουρκικής μειονότητας” στις οποίες ακόμη και τα μικρά κοριτσάκια φορούν πια μαντήλες! Η σαρία έχει “επιβληθεί” στην ελληνική Θράκη και οι γυναίκες καταπιέζονται τόσο πολύ ώστε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι μουσουλμάνες της Θράκης καταναλώνουν τα περισσότερα ψυχοφάρμακα στην Επικράτεια!

Τούρκοι υπουργοί περιφέρονται στην Θράκη όλο και συχνότερα πλέον κάνοντας ομιλίες στις οποίες μιλούν για τη “μητέρα πατρίδα Τουρκία” που πάντα σκέφτεται και στηρίζει τα “αδέλφια της”. Ακόμη και ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων έκανε περιοδεία στη Θράκη με άδεια του ελληνικού κράτους! Η σημαία της “ανεξάρτητης” -δηλαδή τουρκικής- Θράκης εμφανίζεται παντού και πρόσφατα πολιτευτής της ΝΔ είχε το θράσος να την χρησιμοποιήσει στις ευχές για το μπαϊράμι που έστειλε μέσω facebook στους ψηφοφόρους του! Όπως σωστά επισημαίνει ο Σγουρίδης “οι Τούρκοι πλέον δεν κρύβουν αυτό που θέλουν να πετύχουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πετύχουν το σκοπό τους. Και αυτός είναι να δημιουργήσουν μια συμπαγή ομάδα πληθυσμού που θα δηλώνουν υποχρεωτικά “Τούρκοι”.

Οι “τουρκοι” έχουν ήδη μεταφέρει το “πρόβλημά” τους στην Ευρώπη όπου υπάρχουν πολλά πρόθυμα αυτιά να ακούσουν τα περί “καταπίεσης της τούρκικης μειονότητας”.

Παράλληλα με όλα αυτά η Τουρκία έχει κατορθώσει να δημιουργήσει τη δική της “οικονομική ζώνη”. Χρόνια τώρα Τούρκοι επιχειρηματίες εμφανίζονται πρόθυμοι να έρθουν και να επενδύσουν στη Θράκη όπου τα ημερομίσθια και γενικά τα έξοδα μιας επιχείρησης είναι σαφώς υψηλότερα απ΄ ότι στη Τουρκία. Γιατί άραγε. Κατόρθωσαν να ανοίξουν και δική του τράπεζα τη Ζιράτ η οποία δανείζει με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια ,ακόμη κι Έλληνες αν το ζητήσουν. Στην εμπορική αγορά είναι πλέον νόμος οι μουσουλμάνοι να ψωνίζουν μόνο από “τούρκους”.

Και βέβαια στην εκπαίδευση το προξενείο αλλά και οι “τούρκοι” βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κάνουν τα πάντα ώστε οι μικροί μουσουλμάνοι να αποφεύγουν την ελληνική εκπαίδευση ακόμη ...και στο νηπιαγωγείο!

Η Τουρκία δουλεύει συστηματικά το θέμα Θράκη από το 1954. Τότε που η Ελλάδα έκανε το λάθος να δεχτεί έστω και προσωρινά τον όρο “τούρκος”. Αν και αυτό δεν ήταν το μοναδικό εγκληματικό λάθος που είχε κάνει στην περιοχή. Είχαν προηγηθεί και ακολούθησαν κι άλλα πολλά τα οποία έριξαν στην αγκαλιά της Άγκυρας, Πομάκους και Ρομά. Ο Μεταξάς το 1936 είχε βάλει ...μπάρες που δεν επέτρεπαν στους Πομάκους μετά τη δύση του ηλίου να προσεγγίζουν τις πόλεις της περιοχής! Μπάρες που έπεσαν ...το 1995!

Το 1946, μία αντιπροσωπεία των Πομάκων της Ροδόπης μετέβη στο Παρίσι, και ζήτησε με υπόμνημα την προσάρτηση των Πομάκων στην Ελλάδα, επειδή αισθανόντουσαν εθνικά Έλληνες. Η Ρωσία, για να μην δυσαρεστηθεί η Βουλγαρία (η οποία ήταν σύμμαχος του Χίτλερ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) πίεσε τις ΗΠΑ και δεν έγινε δεκτό το αίτημα των Πομάκων, ενώ η τότε Ελληνική κυβέρνηση αρκέστηκε απλώς να παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα και στο τέλος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την απώλεια των Πομάκων.

Όλα αυτά είναι παρελθόν. Το ζητούμενο είναι τώρα τι γίνεται. Ο ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος στην ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας αυτή την εβδομάδα έκανε λόγο για “παρακρατικές ομάδες που δρουν στη Θράκη”. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου