Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ερντογάν κάλεσε το ΡΚΚ να καταθέσει τα όπλα Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, «θα συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το ΡΚΚ να καταθέσει τα όπλα, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, «ο στρατός και η αστυνομία δεν θα καταθέσουν τα όπλα και θα συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο κ. Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία πληρώνει τίμημα στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» και ότι την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2012, «εξουδετερώθηκαν 373 τρομοκράτες», ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα «εξουδετερώθηκαν άλλοι 500 τρομοκράτες». Μόνο στο Χάκαρι, πρόσθεσε, τις τελευταίες 10 μέρες σκοτώθηκαν 10 ‘τρομοκράτες’.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Ακσιάμ» γράφει ότι κατά το συλλυπητήριο τηλεφώνημα του Τούρκου Πρωθυπουργού στο Βουλευτή του BDP, Σιρρί Σακίκ για την αυτοκτονία του γιού του, ο τελευταίος ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ότι μπορεί για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το’υ απάντησε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τερματισμό της αιματοχυσίας αλλά μάταια, όπως είπε. Η εφημερίδα αναφέρει ότι και άλλοι Βουλευτές του BDP έκαναν έκκληση για την επίλυση του Κουρδικού, όπως ο Χασίπ Καπλάν που δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει τη δύναμη να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, τονίζοντας ότι ο διάλογος μπορεί να γεννήσει νέες ελπίδες και είναι δυνατόν να τερματιστεί η αιματοχυσία.
Επίσης, η Βουλευτής Αϊσέλ Τουγλούκ δήλωσε ότι υπάρχουν ελπίδες για την ειρήνη και ο Ερντογάν θα κερδίσει πολλά αν καταφέρει να επιλύσει το Κουρδικό. Ο Βουλευτής του BDP Περβίν Μπουλτάν δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν μπορεί να απεκδύεται των ευθυνών του λέγοντας ότι οι προσπάθειες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση και πρόσθεσε ότι η έναρξη εργασιών της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης την 1η Οκτωβρίου μπορεί να αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για την έναρξη νέων προσπαθειών για την ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου