Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτιές για την μπέμπα του Βενιζέλου



Στη Βουλή έρχεται το θέμα της τεθωρακισμένης BMW αξίας τουλάχιστον 750.000 ευρώ, την οποία παράνομα χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία».

Δύο τέτοιες λιμουζίνες είχε παραγγείλει αρχικά ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και η μία από αυτές πέρασε στην κατοχή του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος όμως εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί ακόμα και τώρα, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μολονότι δεν έχει κανένα κυβερνητικό αξίωμα. Την άλλη παραμένει άγνωστο ποιος τη χρησιμοποιεί σήμερα.

Η «μπέμπα», που τόσο έχει αγαπήσει ο κ. Βενιζέλος, είναι ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με ειδική
θωράκιση, ακόμα και για χώρους όπως τα λάστιχα και το ρεζερβουάρ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, αποδίδει 315 άλογα, έχει ειδικά συστήματα δορυφορικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί όποιος το χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή να μιλάει απευθείας με τα «κόκκινα τηλέφωνα», αλλά και τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψης. Η αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, μαζί με το κόστος θωράκισης, φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τα 750.000 ευρώ.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσαν στο υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου, οι οποίοι εμμένουν και στο ηθικό ζήτημα που έχει προκληθεί. Η κατάθεση της ερώτησης φέρνει σε δύσκολη θέση και τον νυν υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να λέει, όταν ερωτάται, ότι δήθεν δεν γνωρίζει το θέμα, για να μην οξύνει τη σύγκρουσή του με (τον άσπονδο φίλο του) πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

« - Ποιος σήμερα χρησιμοποιεί αυτό το μεγάλης αξίας κρατικό περιουσιακό στοιχείο;
- Παραδόθηκε στην αρμόδια κρατική υπηρεσία μετά την αποχώρηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών;
- Σήμερα, σε εποχές εξοντωτικής λιτότητας, συνεπεία της οποίας δύο συνάνθρωποί μας οδηγούνται στην αυτοχειρία κάθε μέρα, γιατί χρησιμοποιείται αυτό το προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο;» είναι τα ερωτήματα των δύο βουλευτών.

Για να φτάσει η BMW στα χέρια του κ. Βενιζέλου είχε προηγηθεί μάλιστα ένας άγριος καβγάς με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό, γιατί, ενώ η παραγγελία είχε γίνει από τον τότε υπουργό Οικονομικών, η παραλαβή σημειώθηκε μόλις τρεις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό.

Και παρά το ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την επιθυμία να πάρει το αυτοκίνητο και στο υπ. Περιβάλλοντος, ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε έντονα και με το επιχείρημα ότι αυτοκίνητο ανήκει στον «θεσμό» του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κινδυνεύει περισσότερο, το κράτησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου