Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Η Ιταλία δεν θα απωλέσει την εθνική της κυριαρχία"


Η Ιταλία δεν διατρέχει πλέον τον κίνδυνο απώλειας της εθνικής της κυριαρχίας, καθώς ο φόβος που επικρατούσε τον προηγούμενο χρόνο ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι φερέγγυα «φαίνεται να έχει εξαλειφθεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti. Ο Monti σημειώσε μάλιστα πως υπήρχε πραγματικός κίνδυνος η χώρα του να παρουσιάσει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της ή να καλέσει εξωτερικούς επιτρόπους να χειριστούν την κατάσταση στην οικονομία
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία της Ιταλίας που παρουσιάζει συρρίκνωση για τέσσερα διαδοχικά
τρίμηνα και εξακολουθεί να συρρικνώνεται, θα παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης από το 2013.
«Η αδύναμη ανάπτυξη της Ιταλίας αντικατοπτρίζει την αποτυχία ενίσχυσης της εργασιακής παραγωγικότητας κατά την τελευταία δεκαετία παρά την στάσιμη εξέλιξη των πραγματικών μισθών», σημείωσε ο κ. Monti,ενώ πρόσθεσε «Η ενίσχυση της παραγωγικότητας του επιχειρηματικού μας τομέα και η αύξησης των εξαγωγών εκτός Ευρώπης, όπου υπάρχει ανάπτυξη, αποτελούν τα βασικά μονοπάτια εξόδου από την κρίση».
Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη συνεδρίου στη Ρώμη που διοργάνωσαν η ιταλική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης πως ο ΟΟΣΑ έχει εντοπίσει υψηλό ποσοστό διαφθοράς στην Ιταλία σε σχέση με τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου