Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Θ. Παπαθεοδώρου: Αύξηση ωρών φέτος αν μεταβληθεί ραγδαία η κατάσταση στη χώρα μας


1papatheodorou_yfypourgos_thumb_medium200_150

 Θ. Παπαθεοδώρου: Δεν μπορούν να γίνουν σχεδιασμοί χωρις διορισμούς
«Δεν μπορώ να πω ότι στο χτύπημα του κουδουνιού δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος κυρίως στα κενά που υπάρχουν στο διδακτικό προσωπικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς όσο δεν έχουμε διορισμούς, οπότε θα καλυφθούμε με αναπληρωτές» τόνισε ο κ
. Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόλις 225 διορισμοί, οι μισοί από το σύνολο των διορισμών που προβλέπονται για φέτος στη χώρα.
Ο υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν θα επαναληφθεί η περσινή εικόνα όπου τα βιβλία δεν ήταν στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι φέτος όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, τόνισε ότι προς το παρόν δεν συζητείται κάτι τέτοιο. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν τέτοιες συζητήσεις «αν μεταβληθεί ραγδαία η κατάσταση στη χώρα μας».
«Η αύξηση του ωραρίου φαντάζει ως μνημονιακό πρόσημο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς «μπορούμε να το πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου