Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν τα παρατάνε οι "Αγανακτισμένοι" της Μαδρίτης

Δεν τα παρατάνε οι "Αγανακτισμένοι" της Μαδρίτης Για δεύτερη ημέρα διαδήλωσαν χθες οι Αγανακτισμένοι στη Μαδρίτη, με αίτημά τους την παραίτηση της κυβέρνησης, μια μέρα μετά τη βίαιη διαδήλωση στην ισπανική πρωτεύουσα κατά την οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν σε απόσταση από το κοινοβούλιο εξαιτίας των οδοφραγμάτων και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν: «Να
φύγουν» και φώναζαν: «Όχι, Όχι, Όχι, δεν φοβόμαστε».
Την ίδια ώρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαιρέτιζε την πλειοψηφία των συμπατριωτών του που δεν διαδηλώνει, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Επιτρέψτε μου εδώ στη Νέα Υόρκη να χαιρετίσω την πλειοψηφία των Ισπανών που δεν διαδηλώνει, για την οποία δεν μιλούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν αποτελεί την πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία», δήλωσε ο Ραχόι, ενώ ζήτησε από τους συμπατριώτες του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην συμβιβαστούν ενώ τόνισε ότι «ξέρουμε τι οφείλουμε να κάνουμε και αφού το ξέρουμε, το κάνουμε».
Τέλος μίλησε για θυσίες που απαιτούνται και διαβεβαίωσε ότι η Ισπανία θα ξεπεράσει την κρίση όπως ξεπέρασε και άλλες στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου