Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Υπ. Υγείας σε φαρμακοποιούς: Δώστε φάρμακα για να πληρωθείτε

Υπ. Υγείας σε φαρμακοποιούς: Δώστε φάρμακα για να πληρωθείτε
 Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς σε δόσεις ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται όμως ότι, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση στους λογαριασμούς, θα πρέπει οι εκπρόσωποι του κλάδου σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μετά από σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα  Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις

διοικήσεις των  ασφαλιστικών  ταμείων έγινε εκτίμηση των εσόδων και εισπράξεων του νέου Ταμείου από τις εισφορές και τον κρατικό προϋπολογισμό έως το τέλος του έτους.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον κλάδο των φαρμακοποιών.

Ετσι, στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο Ιούνιος 2012. Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί  στις 12 Νοεμβρίου. Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Σεπτέμβριος του 2012. Στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση  των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς  τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Όμως, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "προϋπόθεση για την εφαρμογή του ανωτέρω  χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου