Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Προτάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ετοιμάζουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι- Θα συναντηθούν με τον υφυπουργό την Τετάρτη

Προτάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ετοιμάζουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι- Θα συναντηθούν με τον υφυπουργό την Τετάρτη
Για το ζήτημα της αξιολόγησης, κατατέθηκαν Προτάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προς το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων κατέθεσαν οι Διοικούσες επιτροπές των Παραρτημάτων της ΠΕΣΣ από όλη την Ελλάδα. Το ΔΣ της ΠΕΣΣ θα επεξεργαστεί τις προτάσεις στην επόμενη συνεδρίασή του, οπότε και θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ το προεδρείο της ΠΕΣΣ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου στον οποίο θα θέσουν τα γενικά προβλήματα που αφορούν στην διεξαγωγή του έργου των Σχολικών Συμβούλων.
Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΣΣ , έχει ως εξής:
Στις 20/9/2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, συνάντηση εργασίας του Δ.Σ. της ΠΕΣΣ με
τις Διοικούσες επιτροπές των Παραρτημάτων της ΠΕΣΣ από όλη την Ελλάδα.
Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν η αξιολόγηση, προβλήματα τοπικά και γενικά που αφορούν στο έργο των Σχολικών Συμβούλων, καθώς και οργανωτικά ζητήματα.
• Για τα οργανωτικά θέματα αποφασίστηκε η καλύτερη οργάνωση του μητρώου των μελών της ΠΕΣΣ
• Για το ζήτημα της αξιολόγησης, κατατέθηκαν προτάσεις προς το Δ.Σ. της ΠΕΣΣ στο οποίο ανατέθηκε ομόφωνα η επεξεργασία και η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.
• Για τα τοπικά προβλήματα αποφασίστηκε η ανάληψη σχετικών δράσεων.
• Για τα γενικά προβλήματα που αφορούν στην διεξαγωγή του έργου των Σχολικών Συμβούλων, όπως:Ο θεσμικός ρόλος των Σχολικών Συμβούλων,
Η υλικοτεχνική υποδομή των γραφείων των Σχολικών Συμβούλων, 
Η στελέχωση των γραφείων με την κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη,
Οι μετακινήσεις των Σ.Σ.,
Η πλήρωση των κενών θέσεων των Σ.Σ. καθώς και
Η ισότιμη βαθμολογική και μισθολογική αντιμετώπιση των αναπληρωτών Σ.Σ.
το Δ.Σ. της ΠΕΣΣ έχει ενημερώσει τόσο τον Υπουργό Παιδείας κ.Κ. Αρβανιτόπουλο, όσο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Σ. Γκλαβά σε πρόσφατη συνάντηση, ενώ προτίθεται να τα θέσει υπόψη και του Υφυπουργού κ.Θ. Παπαθεοδώρου με τον οποίο θα συναντηθεί την Τετάρτη 26/9/2012. Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου