Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκόφρονες της Θράκης σε νέο αλυτρωτικό συνέδριο…


Πριν από λίγες μέρες το παράρτημα Ίζμιτ (=Νικομήδειας) του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) οργάνωσε συνέδριο με θέμα «Λοζάνη και Δυτική Θράκη στον επανακαθοριζόμενο κόσμο».
Και φυσικά ανάμεσα στους συνέδρους δεν είδαμε μόνο τον πρόεδρο του εν λόγω συλλόγου Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ ή τον Χαλήτ Χαμπίμπογλου, πρόεδρο της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», του άλλου δηλαδή μεγάλου αλυτρωτικού σωματείου που προπαγανδίζει τη θρακική αυτονόμηση. Είδαμε και γνωστά μέλη της τουρκόψυχης ηγετικής ομάδας των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης, όπως ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, η πρόεδρος του τμήματος γυναικών του φασιστο-κόμματος DEB Νετζλά Τσαβούς, ο εκπρόσωπος της ψευδομουφτείας Ξάνθης Γιλμάζ Μαχμούτ, ο εκπρόσωπος της ψευδομουφτείας Κομοτηνής Τζουνέιτ Σαδήκ και ο Σαμή Τοραμάν, πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης». Εκ μέρους μάλιστα του εν λόγω συλλόγου, εκδόθηκε σχετικά και η ακόλουθη ανακοίνωση (όπως τη βρήκαμε στην προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ» (στις 10/9/2012) (μετάφραση από το tourkikanea.gr):
     «Ο Σαμή Τοραμάν, πρόεδρος του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης»μετείχε στο πάνελ με τίτλο ¨Λοζάννη και Δυτική Θράκη στον επανακαθοριζόμενο κόσμο¨ που οργάνωσε στις 9/9/2012 το παράρτημα Ίζμιτ του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Ντοκιμαντέρ για τη Δυτική Θράκη, ενός λεπτού σιγή (σ.σ. για ποιο πράγμα άραγε;), εθνικός ύμνος (σ.σ. το ρεπορτάζ δεν διευκρινίζει αν ήταν ο τουρκικός ή της…Δυτικής Θράκης), εναρκτήρια ομιλία, παρουσίαση του βιογραφικού των ομιλητών, Βαλκάνια από το 1821 έως το 1923, Διαδικασία της Συνθήκης της Λοζάννης 1923 και διαδικασία της συμφωνίας ανταλλαγής πληθυσμών, επιδράσεις σε Τουρκία και Ελλάδα, Μειονοτικά Δικαιώματα σε Τουρκία και Ελλάδα από το 1923 έως το 2012, Ελευθερία της Πίστης από το 1923 έως το 2012, ΜΚΟ στη Δυτική Θράκη από το 1923 έως το 2012, Η εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης από το 1923 έως το 2012, Προβλήματα και εργασίες επίλυσης της Τουρκικής Μειονότητας που υποχρεώθηκε να ζήσει έξω από την Δυτική Θράκη, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εργασίες σχετικά με την παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ερωταποκρίσεις, Κλείσιμο,συναυλία παραδοσιακής τουρκικής μουσικής με τίτλο ¨Τουρκική πλημμύρα από τον Ευφράτη ως τον Έβρο¨ (σ.σ. αυτό, άνευ σχολίων, ε;).
     Και τώρα τα πιο…ωραία! Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα της «Γκιουντέμ», «ο Σαμή Τοραμάν (στη 2η φωτογραφία, τον βλέπετε σε παλαιότερο ενσταντανέ παρέα με τις σημαίες της Τουρκίας και της Ψευτο-μακεδονίας και βεβαίως το άγαλμα του ινδάλματός του Μουσταφά Κεμάλ)παρείχε πληροφορίες στο θέμα ¨Εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης από το 1923 στο 2012¨, ανέφερε πως πρέπει τα παιδιά της μειονότητας οπωσδήποτε να εγγράφονται σε μειονοτικά σχολεία, πως είναι ανάγκη να ανοίξουν στη Δυτική Θράκη νέα δίγλωσσα νηπιαγωγεία (σ.σ. ε. αλλοίμονο!), γυμνάσια και λύκεια που θα ανήκουν στη μειονότητα, είπε πως δεν είναι σωστό το μέτρο της διδασκαλίας των τουρκικών ως κατ’ επιλογήν μαθήματος σε κάποια κρατικά σχολεία στη Δυτική Θράκη και πως είναι απόλυτη ανάγκη στα δημοτικά να περιλαμβάνονται δάσκαλοι που αποφοίτησαν από την Τουρκία…».
     Υπέροχα όλα αυτά, έτσι; Όπως βέβαια και η φωτογραφία από την ημερίδα που σας παραθέτουμε, με τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» αναρτημένη πίσω, μαζί με την τουρκική. Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο πολύ…ενοχλήθηκε από αυτό η…Ελληνίς πολίτις και υπάλληλος του (σ.σ. ελληνικού, ε;) δημοσίου (καθότι, για όσους δεν το ξέρουν, παριστάνει τη γιατρό στο ΕΣΥ) αξιότιμος κυρία Νετζλά Τσαβούς από το κόμμα DΕΒ! Θα σας…γελάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου