Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ

Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ Κατά 87,1% είναι η αλματώδης αύξηση που σημείωσε η εξαγωγή ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2012, φθάνοντας τα 5,039 εκατ. δολάρια, έναντι των 2,693 εκατ. δολαρίων του προηγούμενου έτους.
Η άνοδος αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο όσον αφορά την ελληνική οικονομία που αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε ύφεση, δεδομένου ότι οι εξαγωγές αποτελούν κύριες πηγές εσόδων για την οικονομία. Η φέτα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά είδη τυριών στις Η.Π.Α. με αποτέλεσμα, η κατανάλωση λευκών τυριών να είναι υψηλή
σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α και πολλλά είδη τυριών τύπου φέτας πωλούνται ευρέως σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής, όπως τα Shop-Rite, Pathmark, A&P, Food Emporium και Wholefoods, καθιστώντας μ’αυτόν τον τρόπο το προϊόν προσιτό στον μέσο Αμερικανό καταναλωτή.
Ένας από τους βασικότερους λόγους που έχουν συμβάλει στην ευρεία διάδοση του προϊόντος τα τελευταία χρόνια είναι το γεγονός ότι η φέτα είναι από τα βασικά προϊόντα στο «καλάθι» της μεσογειακής διατροφής που έχει τις γνωστές πλέον σε όλους ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Πρώτη σε πωλήσεις τυριού τύπου φέτας έρχεται η εταιρεία με την επωνυμία Athenos (δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ελληνικού τύπου γιαούρτης), θυγατρική της Kraft Foods με έδρα την πολιτεία του Wisconcin και εν συνεχεία ακολουθούν η εταιρεία Boar΄s Head και η εταιρεία Klondike Cheese of Monroe. Γνωστές ελληνοαμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια παραγωγή και εμπορία φέτας είναι, μεταξύ άλλων, η Krinos, η Fantis Foods, η Kontos Foods, η Altamira foods και η Boboris Imports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου