Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το σενάριο περί Θασοπούλας και τα οικονομικά στοιχεία

Το σενάριο περί Θασοπούλας και τα οικονομικά στοιχεία
Κλειστός παρέμεινε και την Πέμπτη ο δήμος Θάσου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ, για τις οποίες είχε λάβει σχετική απόφαση το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Κατά την προσέλευσή τους στις δημοτικές υπηρεσίες οι πολίτες ενημερώνονταν για την κινητοποίηση και λάμβαναν το ειδικό φυλλάδιο, με τον οποίο η ΚΕΔΕ αιτιολογούσε τις κινητοποιήσεις.
Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Πιπίνη για το πρόσφατο σενάριο που
είδε τα φώτα της δημοσιότητας, σχετικό με την αξιοποίηση της Θασοπούλας και μας είπε: «Καθένας κάνει τη δική του προσέγγιση στο θέμα, εάν όμως υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβερνήσεως τότε μπορούμε να εξετάσουμε το σενάριο. Εμείς σαφώς και επιθυμούμε την έλευση επενδυτών, οι κινήσεις των οποίων όμως θα πρέπει να εναρμονίζονται με τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους και να μην είναι αυθαίρετες προκειμένου να εισπράξουν χρήματα. Πάντως το ενδιαφέρον για τη Θασοπούλα είναι προς το παρόν εντελώς αόριστο».
Επί του παρόντος ο δήμος Θάσου ανήκει σ’ εκείνους που καταφέρνουν ακόμη να πληρώνουν τους δημοτικούς υπαλλήλους, σε αντίθεση με κάποιους άλλους ΟΤΑ που ανεπίσημα έχουν ήδη κηρύξει στάση πληρωμών. Σύμφωνα όμως με την άποψη του Δημήτρη Πιπίνη, προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό δε σημαίνει τίποτε διότι οι δυσκολίες είναι σίγουρο πως θα εξαπλωθούν κι επομένως οι δήμοι θα πρέπει να διεκδικήσουν τα κεκτημένα και τα υπεσχημένα. Διαφορετικά όλοι οι δήμοι θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στο οικονομικό αδιέξοδο.
Ο δήμος Θάσου έχει έσοδα προερχόμενα από την εκμετάλλευση των λατομείων, από τις παραλίες και από τους δημοτικούς φόρους, παράλληλα όμως αντιμετωπίζει και τρομερές υποχρεώσεις. Ο κ. Πιπίνης εκτιμά πως οι κινητοποιήσεις των δήμων θα πρέπει να κλιμακωθούν εάν δεν εξασφαλιστεί λύση για βιώσιμο οικονομικό μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου