Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δολοφονούν τους Χριστιανούς στο Πακιστάν

Aκόμη δύο χριστιανοί δολοφονήθηκαν από μουσουλμάνους εξτρεμιστές της φυλής Παστούν στην περιοχή του Νάγκρι στα στα
περίχωρα του Καράτσι, στο Πακιστάν.
Πρόκειται για τον Nasir Masih, και τον Rafi Masih. Είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται μέσα σε δύο εβδομάδες στο χριστιανικό προάστιο, όπου από τις αρχές του μήνα έχουν γίνει 4 συνολικά δολοφονίες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου οι Παστούν είχαν σκοτώσει τον Γιουσάφ Masih, και στις 29 Αυγούστου ένα 12χρονο αγόρι, τον Faisal Masih.

Όπως όλα δείχνουν, οι εξτρεμιστές δρουν ανενόχλητοι και οι αρχές δεν προσπαθούν καν να τους εμποδίσουν.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν μια ομάδα ενόπλων, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες εισέβαλαν στην συνοικία απαιτώντας να εισπράξουν ένα φόρο που ονομάζεται «jizya» και επιβάλλεται σύμφωνα με το νόμο της σαρία σε εμπόρους που δεν είναι μουσουλμάνοι.

Στη συνέχεια προέβησαν σε 7 ένοπλες επιθέσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα 2 χριστιανοί να βρουν το θάνατο και άλλοι δυο να τραυματιστούν σοβαρά.

Οι 50 χιλιάδες χριστιανοί του Nagri, προκειμένου να προστατευθούν έχουν οικοδομήσει ένα τείχος που χωρίζει την περιοχή από τη γειτονική συνοικία των Παστούν.

Με τον τρόπο αυτό έχει δημιουργηθεί ένα γκέτο, όπου οι χριστιανοί ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας με σοβαρές ελλείψεις βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις εναντίον της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

Οι διώξεις και οι δολοφονίες χριστιανών στο Πακιστάν είναι τα τελευταία χρόνια σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Οι χριστιανοί, που αποτελούν λιγότερο από το δύο τοις εκατό του πληθυσμού του Πακιστάν, συχνά επίσης κατηγορούνται για παράβαση του «νόμου περί βλασφημίας»..

Σύμφωνα με τους νόμους περί βλασφημίας, προσβολή του Ισλάμ, του Κορανίου ή του προφήτη Μωάμεθ τιμωρείται με θάνατο.


Παρά το γεγονός ότι κανείς έχει εκτελεστεί για βλασφημία στο Πακιστάν, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται για χρόνια εν αναμονή της δίκης, ακόμη δε και όταν αθωωθούν αναγκάζονται να κρύβονται όλη την υπόλοιπη ζωή τους για να μην δολοφονηθούν από τους εξτρεμιστές.


Σχ. ΚΟ: Σκοτώνουν παιδιά, ξεπαστρεύουν τους χριστιανούς που ζουν φτωχοί και τρομαγμένοι σε γκέτο και μετά έρχονται στην "άπιστη" Δύση και ζητάνε "σεβασμό" και "δικαιώματα". Και από κοντά τους οι εγχώριοι γυμνοσιάλγκες να κάνουν μαθήματα περί "ρατσισμού" και "ισλαμοφοβίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου