Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση μελών Αναπληρωτών Φιλολόγων με τον Υφυπουργό Παιδείας για θέματα πρόσληψης αναπληρωτών και ωραρίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Συνάντηση μελών ΠΑΣΑΦ με Υφ.Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου
Μέλη του Συλλόγου ΠΑΣΑΦ επισκέφθηκαν σήμερα το Υπουργείο και είχαν μια άτυπη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για θέματα Μέσης Εκπαίδευσης κ. Παπαθεοδώρου.
Συζητήθηκε το θέμα της β’ ανάθεσης φιλολογικών μαθημάτων σε άλλες ειδικότητες και η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι οφείλεται κυρίως στην εξοικονόμηση χρημάτων αφού δεν υποχρεώνεται το Υπουργείο να προσλάβει αναπληρωτές Φιλολόγους που είναι ειδικοί να διδάσκουν τέτοια απαιτητικά μαθήματα. Παρόλο αυτά ο Υφυπουργός παραδέχτηκε ότι έχουν δίκιο οι Φιλόλογοι να δυσανασχετούν.
Για την αύξηση του ωραρίου, ένα θέμα που πλήττει τους αναπληρωτές κυρίως διότι θα μειωθούν οι διδακτικές ώρες που προορίζονταν για αυτούς,ειπώθηκε από πλευράς Υπουργείου ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για του χρόνου και ότι όλα είναι ρευστά. Σκέφτονται διάφορα
σενάρια προς όφελος εκείνων των ειδικοτήτων που έχουν αρκετή δουλειά στο σπίτι. Είναι κάτι που ο Σύλλογος παρακολουθεί στενά και θα παρέμβει.
Σε ερώτηση για το άνοιγμα των πινάκων, για προσμέτρηση δηλ. προϋπηρεσίας από τις 30/6/2010 και μετά, πήραν αρνητική απάντηση. Δεν υπάρχει πιθανότητα για τέτοιο ενδεχόμενο.
Τέλος, τα μέλη του Συλλόγου ΠΑΣΑΦ επισκέφθηκαν το τμήμα διορισμών του Υπουργείου και συνέλεξαν πληροφορίες για τις επικείμενες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών. Παραδέχτηκαν ότι τα κενά στα σχολεία είναι πολλά-υπάρχει μεγάλη έλλειψη Φιλολόγων-αλλά είναι θέμα πολιτικής απόφασης πότε θα δοθούν.Με τις δεδομένες συνθήκες δεν μπορούν να κάνουν μαζικές προσλήψεις τώρα διότι τους περιορίζει το 7μηνο των συμβάσεων. Αν πάρουν τώρα πάρα πολλούς δεν θα έχουν πιστώσεις να πάρουν αργότερα,όταν θα υπάρχει πραγματική ανάγκη, κυρίως σε βασικές ειδικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου