Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οικονομικό εμπάργκο κατά της «ΤΔΒΚ»

«Η ΜΟΝΗχώρα, μεταξύ των 27 της ΕΕ, που δεν εφαρμόζει οικονομικό εμπάργκο κατά της «ΤΔΒΚ» είναι η νότια Κύπρος» (Εγκεμέν Μπαγίς). Για να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν έχει ιδέα για τα όσα βιώνουν οι Τ/κ, τις πραγματικότητες και το κυριότερο, για τους στόχους των Ε/κ. Φυσικά, εξαρτάται και τι αντιλαμβάνεστε με τη λέξη «εμπάργκο». Αν εννοείτε ότι η διακίνηση μεταξύ των δύο πλευρών αίρει το «εμπάργκο», τότε παραβλέπετε το σύνολο των «εμπάργκο» που εφαρμόζουν οι Ε/κ κατά των Τ/κ εξού και ισχυρίζεστε ότι η νότια Κύπρος είναι η μόνη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που δεν εφαρμόζει εμπάργκο κατά των Τ/κ.
Κάποια ώρα θα σας υπενθυμίσουν τις δηλώσεις σας αυτές και θα σας ρωτήσουν «δεν είστε εσείς που δηλώσατε ότι η μόνη χώρα -μεταξύ των 27 της ΕΕ- που δεν εφαρμόζει εμπάργκο κατά των Τ/κ ότι είναι η νότια Κύπρος;» Οι πραγματικότητες όμως είναι τελείως διαφορετικές: Αν σήμερα οι αθλητές της «ΤΔΒΚ» υποφέρουν από το αθλητικό εμπάργκο, αυτό οφείλεται στις πολλές προσπάθειες των Ε/κ και στην υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην ε/κ πολιτική.

Αν σήμερα δεν μπορούν να προσγειωθούν/απογειωθούν αεροσκάφη ξένων κρατών στα αεροδρόμια της «ΤΔΒΚ» οφείλεται στις προσπάθειες των Ε/κ και στην υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην ε/κ πολιτική. Αν τα κράτη μέλη διστάζουν να αναγνωρίσουν την «ΤΔΒΚ», οφείλεται κυρίως σε αυτούς που προστατεύουν την «ΤΔΒΚ», αλλά δεν κάνουν το παραμικρό για την αναγνώρισή της. Οφείλεται ακόμη και στις πολλές προσπάθειες των Ε/κ και στην υποστήριξη των ε/κ θέσεων από τη διεθνή κοινότητα. Από τη στιγμή που εμείς ζητήσουμε την αναγνώρισή μας θα παύσει να υπάρχει και η διεθνής αντίσταση καθότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας και δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και νόμος που να την απαγορεύει. Είναι μεγαλή αδικία σε βάρος των Τ/κ ο ισχυρισμός ότι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν εφαρμόζει εμπάργκο κατά των Τ/κ είναι η νότια Κύπρος, με τον ισχυρισμό της διακίνησης πολιτών μέσω οδοφραγμάτων.

Το να επικαλεστείς ότι από τη στιγμή που οι πολίτες των δύο πλευρών πηγαινοέρχονται μέσω των οδοφραγμάτων αποδεικνύει ότι οι δύο κοινότητες μπορούν να ζήσουν μαζί, ερμηνεύεται ως άσκηση πίεσης για να αποδεχτούμε την κατάργηση του κράτους μας. Η μόνη λύση για τους Τ/κ είναι η εσαεί ύπαρξη της «ΤΔΒΚ». Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στις πραγματικότητες και το δίκαιο. Θα πρέπει να διακοπούν οι συνομιλίες και να ζητηθεί η αναγνώρισή μας. Περιμένουμε από αυτούς που ισχυρίζονται ότι μας προστατεύουν και υποβάλλουν λύσεις που δεν θα εγκρίνουμε, να επιδείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για τους Τ/κ με αυτό που επιδεικνύουν για αναγνώριση των Παλαιστινίων.
 Άρθρο του Καμίλ Οζκολόγλου στη Βολκάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου