Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Προετοίμαζαν επίθεση σε νηπιαγωγείο



Σε νέους ενεργούς πυρήνες κοινωνικής πάλης και αντικρατικής αντίστασης στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, που πιθανόν θέλουν με πολύ ηχηρό τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χαοτικό σύστημα και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εστιάζει τις έρευνές της η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εννέα φιάλες υγραερίου και τρία πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό εντοπίστηκαν στο νηπιαγωγείο της Κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Μπούρτι Χαλκίδας. Σε όλες τις φιάλες και τα μπουκάλια με βενζίνη είχαν επικολληθεί κεριά γενεθλίων (που δεν σβήνουν), προκειμένου να γίνει
έκρηξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συστοιχία με τα γκαζάκια ήταν έτοιμη να πυροδοτηθεί μέσα στον χώρο της αίθουσας και πιθανόν οι δράστες τα είχαν κρύψει σε «καβάτζα», ώστε, όταν θα έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία, να τους έβαζαν φωτιά. Η Αστυνομία υπολογίζει ότι αυτό θα γινόταν σχετικά σύντομα και προτού ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Τα μπουκάλια τα βρήκε μόλις άνοιξε την πόρτα του νηπιαγωγείου, τη Δευτέρα 27/8, η καθαρίστρια.

Εως την Τετάρτη 22 Αυγούστου, στο νηπιαγωγείο υπήρχε κινητικότητα, αφού το επισκέπτονταν είτε η νηπιαγωγός είτε η καθαρίστρια. Ομως από τις 22 έως και τις 27 Αυγούστου το σχολείο έμεινε κλειστό. Οι δράστες πρέπει να μπήκαν μέσα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τοποθέτησαν τα γκαζάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Χαλκίδας, στο νηπιαγωγείο υπήρχε ένα ανοικτό παράθυρο, αλλά δεν υπήρξε παραβίαση της κεντρικής εισόδου. Οι άγνωστοι δράστες όμως είχαν σπάσει μια εσωτερική πόρτα του νηπιαγωγείου, ώστε να κατορθώσουν να τοποθετήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που σε σχολικό χώρο εντοπίζονται εκρηκτικές ύλες έτοιμες για πυροδότηση. Η Αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για νέα μορφή διαμαρτυρίας στην καθολική υποβάθμιση της Παιδείας, στις απολύσεις δασκάλων και καθηγητών, καθώς και στο λουκέτο που εξακολουθεί και μπαίνει σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία όλης της χώρας, όπως και στις διαφαινόμενες μισθολογικές περικοπές. Δεν αποκλείεται βέβαια ο μηχανισμός να μπήκε από κάποιον πυρομανή ή διαταραγμένο. Οι πιθανότητες όμως για κάτι τέτοιο θεωρούνται μηδαμινές.


Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου