Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Απαράδεκτα λίγες οι αποσπάσεις Γαλλικών ΠΕ

   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  Π.Ε.       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. εκτιμά ότι ο αριθμός των αποσπάσεων  που εγκρίθηκαν για τους καθηγητές Γαλλικής γλώσσας  σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι απαράδεκτα μικρός.
Επίσης, η  χωροταξική κατανομή των αποσπάσεων γεννά πολλά ερωτηματικά για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των στοιχείων που δόθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις  Δ. Ε. και εύλογα αμφισβητούνται  και τα στοιχεία για τις υπεραριθμίες του κλ. ΠΕ05 που
ανακοινώνουν.
Ο εξαιρετικά μικρός αριθμός των αποσπασθέντων καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της διαδικασίας των μετατάξεων θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κυρίως αυτών της Πρωτοβάθμιας και θα στερήσει  στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες  τη δυνατότητα να διδαχθούν από την αρχή του σχολικού έτους τη γλώσσα της επιλογής τους.
Ζητάμε να εγκριθούν  άμεσα και άλλες αιτήσεις απόσπασης. 
Ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της επαρκούς διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ                                                 Κ. ΤΣΙΧΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου