Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Μοσκοβισί: Δεν επιθυμούμε τη διαιώνιση των μέτρων λιτότητας

Μοσκοβισί: Δεν επιθυμούμε τη διαιώνιση των μέτρων λιτότητας Την εφαρμογή του προγράμματος με αποφασιστικότητα αλλά και την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, υπογραμμιζοντας ότι πρέπει να περάσουμε γρήγορα σε πράξεις.


Ο κ. Μοσκοβισί, αφού διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα, τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί τη διαιώνιση των μέτρων λιτότητας (τα οποία ο ίδιος απέφυγε ν' αξιολογήσει), επεσήμανε, όμως, ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα στο να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προς όφελος, όπως είπε,
του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, κατέδειξε την ανάγκη να προσφερθεί μια ορατή προοπτική στους Έλληνες, εφόσον τους ζητούνται τέτοιες θυσίες, και μίλησε για συμβολή σ' αυτό από την Ευρώπη, δια των διαρθρωτικών ταμείων, μεταξύ άλλων.

Για το θέμα της ανάπτυξης, επεσήμανε την ανάγκη να επενδύσουν ξένες επιχειρήσεις στη χώρα και θεώρησε πως υπάρχουν, επίσης, γαλλικές εταιρείες, που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν, σ' ένα πλαίσιο αρωγής και τεχνικής βοήθειας από την χώρα του.

Ο Γάλλος υπουργός δεν παρέλειψε, πάντως, να τονίσει την αναγκαιότητα οι προσπάθειες, που θα γίνουν, να στρέφονται προς τον στόχο της απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης, την οποία και χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου