Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πως ο Κακλαμάνης κατάφερε να επιβεβαιώσει…την παντοδυναμία Σαμαρά στη ΝΔ


Άλλαξε σελίδα και στον κομματικό μηχανισμό η Νέα Δημοκρατία και πλέον αρχίζει η προετοιμασία της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, απαγκιστρωθεί από το άγχος της αντιμετώπισης των προβλημάτων της οικονομίας.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι από χθες το μεσημέρι ο νέος γραμματέας και ο άνθρωπος που θα συνεννοηθεί με τον Πρωθυπουργό για την πλήρη αναδιάταξη του γηρασμένου και ανύπαρκτου κομματικού συστήματος.
Στις εκλογές που πέρασαν το κόμμα έδειξε ότι έφθασε στα όριά του. Χθες επίσης επιβεβαιώθηκε με τη νίκη του Κεφαλογιάννη, ότι ο Σαμαράς είναι και ο απόλυτος κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού και δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς να διαμορφώσει εστίες αμφισβήτησης και να δημιουργήσει καταστάσεις για τα μελλούμενα.
Πολλοί, επίδοξοι κυρίως δελφίνοι και δελφινάκια, είχαν κατά νου, ότι με τη στάση τους και τα
υπόγεια παιχνίδια τους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να δείξουν, έστω και κρυπτόμενοι, τα δόντια τους στο σύστημα του Μαξίμου.
Στο παρασκήνιο διάφοροι, δήθεν υποστηρικτές –πολλοί από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και φερόμενοι ως σκληροί υποστηρικτές του Σαμαρά – είχαν εξυφάνει σχέδιο συνωμοσίας και υπονόμευσης της υποψηφιότητας Κεφαλογιάννη, που είχε τη στήριξη του Μαξίμου.
Παρά τις γκάφες του περασμένου Ιουλίου, όταν η Ν.Δ. έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, μη μπορώντας να διαμορφώσει συνθήκες νίκης για τον τότε προεδρικό υποψήφιο και έχων το χρίσμα, Φίλιππα Ταυρή, πολλοί πίστεψαν ότι στην Συγγρού θα έβαζαν μυαλό. Τελικά έβαλε, αλλά στο παραπέντε χάρις και πάλι στο διαδίκτυο που άρχισε να βαράει καμπανάκια.
Ο Νικήτας, που νόμιζε ότι θα έκανε περίπατο, επειδή δεν μπορούσε να κτυπήσει το Σαμαρά (τον οποίο είδε και τον άκουσε να του μιλάει για ουδετερότητα) αποφάσισε να τα βάλει με τους …σαμαρικούς και κατήγγειλε παρεμβάσεις και εσωκομματικές κινήσεις υπονομευτικές από στελέχη της Συγγρού και του Μαξίμου.
Είναι επίσης γεγονός ότι απασχολημένη η Συγγρού με τα …κυβερνητικά καθήκοντα δεν είχε πάρει και πολύ χαμπάρι τι γινόταν και τι σχεδίαζαν στους διαδρόμους της γαλάζιας εξουσίας, υπουργοί, φιλελεύθεροι, βουλευτές, στελέχη, δήμαρχοι, συνδικαλιστές, καραμανλικοί, ακόμα και Πολανίτες, που αποφάσισαν να στηρίξουν Κακλαμάνη.
Κάποια στιγμή όμως  τα …τέλια έφτασαν στο Μαξίμου που σήκωσε το τηλέφωνο άρχισε τα …καλαματιανά, κτύπησε κόκκινος συναγερμός και κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που δεν μπορούσε να τις φανταστεί ο Νικήτας, που είχε επενδύσει στην παραδοσιακή διχόνοια στη ΝΔ, τις γκρίνιες διάφορων σαμαρικών παρεών του μακρινού παρελθόντος και, βασικά, στο γεγονός ότι δεν υπήρχε ομογενοποιημένη ομάδα υπέρ Κεφαλογιάννη.
Κάποια στιγμή μέχρι και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπήκαν στο παιχνίδι και εκεί ήταν που γυάλισε το μάτι πολλών στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και άλλαξε η στρατηγική.
Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη για να αυξηθεί η συμμετοχή, διότι ο Νικήτας ποντάριζε, καθώς είχε μετρημένα κουκιά, στη μεγάλη αποχή. Γνώριζε το αποτέλεσμα της προ ημερών σύσκεψης στο κόμμα, υπό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου ελέχθη πως η αποχή θα μπορούσε να φθάσει και το 30%.
Οι δικοί του ήταν τσεκαρισμένοι και άρα οι απόντες ήταν φίλα προσκείμενοι στον εκλεκτό της ηγεσίας. Έτσι, τα δεδομένα άλλαξαν σιγά-σιγά, μετά και τα τηλεφωνήματα που έγιναν από ψηλά και σε βουλευτές και υπουργούς που είχαν αποφασίσει να τη φέρουν μπαμπέσικα στον Κεφαλογιάννη με κρητικό μαχαίρι πίσω από την πλάτη.
Η επικράτησή του έδωσε αέρα στο Σαμαρά, που κατάφερε με αυτή τη νίκη, να δείξει ότι το σύστημα είναι πλήρως ελεγχόμενο και πλέον κανείς δεν μπορεί να παίξει και να δημιουργήσει ζήτημα, όπως κάνουν επί δυόμισι χρόνια διάφορες μονάδες της Κ.Ο.
Τώρα το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Σαμαράς με τον Κεφαλογιάννη είναι μεγάλο και θα δείξει η πορεία εάν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να γίνει πράξη η Νέα Μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου