Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

Απόδημοι αδελφοί,
Το  Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σας καλωσορίζει ακόμη μια φορά στην πατρίδα και σας εύχεται καλή παραμονή.
Το χαιρόμαστε και μας δίδει ελπίδα που εξακολουθείτε να  είσαστε στις επάλξεις και παραμένετε ενεργοί πρεσβευτές των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού , του Κυπριακού Λαού γενικότερα στις χώρες της διασποράς. Εμείς συνειδητοποιούμε τις δυνατότητες σας και  γνωρίζοντας και την αγάπη σας για την πατρίδα, παίρνουμε θάρρος και αναπτερώνουμε τις ελπίδες μας.
Ταυτόχρονα μας λυπεί και μας στενοχωρεί το γεγονός ότι όλες οι δυνατότητες και οι προοπτικές σας, δυναμιτίζονται και υποσκάπτονται από τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθείται
διαχρονικά στο Κυπριακό απο την εκάστοτε  Κυβέρνηση και τα Κόμματα.
Σας προειδοποιήσαμε επανειλημμένα γιαυτό το θέμα. Το Σωματείο μας το οποίοι δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει πιστά και υπερκομματικά τον αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες , έγκαιρα  από το 1977,  κατάγγειλε και προειδοποίησε για τις επιλογές στόχου και στρατηγικής επίλυσης του Κυπριακού. Διαφωνήσαμε με τον στόχο της Κυβέρνησης και των Κομμάτων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Διαφωνήσαμε με την στρατηγική επιλογή των δικοινοτικών συνομιλιών ως μέσου επίλυσης του Κυπριακού. 
Τόσο ο στόχος για λύση Διζωνικής Δικοιν οτικής Ομοσπονδίας, όσο και η στρατηγική των δικοινοτικών συνομιλιών δεν  ήταν προϊόν ελεύθερης απόφασης των Ηγετών μας αλλά προϊόν υπόδειξης και παρότρυνσης των ξένων συμφερόντων. Ηταν ο σχεδιασμένος στόχος και επιδίωξη των Βρεττανών αποικιοκρατών και της οθωμανικής  Τουρκίας από τη δεκαετία του 1950, τον οποίο υιοθέτησαν οι Ηγέτες μας μετά το 1974  και ανάλαβαν να μας τον επιβάλουν, ποδοπατώντας τη δική μας λαϊκή βούληση.
Με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας εξασφαλίζεται όχι μόνο η Τουρκική επιδίωξη της διχοτόμησης , του ΤΤΑΞΙΜ, για το οποίο ιδρύθηκε και έδρασε η ΤΜΤ, αλλά εξασφαλίζεται και κάτι το οποίο ποτέ δεν φαντάζονταν να το πετύχουν οι Τούρκοι την κηδεμόνευση  και την άσκηση συγκυριαρχίας  πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο μέσα από τον δικοινοτισμό και την πολιτική ισότητα της μειοψηφίας του18% με την πλειοψηφία του 82%.
Μέσα από αυτές τις επιλογές έχει εκφυλιστεί το Κυπριακό από Διεθνές πρόβλημα εισβολής ,  κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε θέμα δικοινοτικής διαφοράς Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. .
Οι Ηγέτες μας διαχρονικά, φραστικά διακήρυτταν αγώνα, εκτόξευαν συνθήματα και υποσχέσεις, για εσωτερική κατανάλωση αλλά δεν είχαν το «νεύρο» να αντισταθούν στην υλοποίηση του σατανικού σχεδίου που είχε εκπονηθεί από Τουρκία και Βρεττανία, με στόχο τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, Σύροντας τους Ηγέτες μας από το χέρι οι ξένοι συνωμότες και οι κατακτητές εξασφάλισαν την έγκριση των Ηγετών μας στη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. Στο επίπεδο της Κομματικής Ηγεσίας  του τόπου και των εκάστοτε Κυβερνήσεων έχει γίνει αποδεκτή η ύπαρξη Τουρκικού Κράτους πάνω στην κατεχόμενη γη μας και υπηρετούν την εδραίωση, την οικονομική ενίσχυση και την πολιτική αναγνώριση του παράνομου Καθεστώτος  στα κατεχόμενα. ΄Εχουν δημιουργηθεί με την συνέργεια των Ηγετών μας και ειδικά την ενεργό συμβολή της Κυβέρνησης  της τελευταίας πενταετίας, όλες οι προϋποθέσεις και διαμορφώθηκαν όλα τα άλλοθι ώστε, είτε να τεθεί κάτω από τον ανήθικο εκβιασμό ο Κυπριακός λαός να συνθηκολογήσει , είτε οι ξένοι να αρχίσουν να αναγνωρίζουν  το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα ως ξεχωριστό Κράτος.
Το 24ον Συνέδριο σας, βρίσκει τη δύσμοιρη πατρίδα, σε αυτό το μεταίχμιο  και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ενημερωθείτε γιαυτήν . Αντίθετα θα ακούσετε και πάλι συνθήματα, ωραιοποίηση των «προσπαθειών» , διχόνοια και δηλώσεις πολιτικής οι οποίες φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους και δεν έχουν καμιά σχέση με την ωμή πραγματικότητα την οποία ζούμε καθημερινά  χωρίς να αντιδρούμε και να διαμαρτυρόμαστε.
Αδέλφια μας απόδημοι,
Συμφωνούμε ότι ενώπιον των ξένων  στις χώρες που  ζείτε θα πρέπει να στηρίζετε την Κυπριακή Δημοκρατία και την εκάστοτε Κυβέρνηση η οποία εκλέγεται μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. ΄Όμως , πιστεύουμε ακράδαντα είναι υποχρέωση σας να έχετε άποψη και να συζητάτε και να προβληματίζετε την εκάστοτε Κυβέρνηση όταν π.χ. έχετε το συνέδριο σας στην Κύπρο, ή όταν συναντάτε σε κλειστές επαφές τους Κυβερνητικούς επισήμους. Αν έχετε άποψη  για την πολιτική  της Κυβέρνησης π.χ. στο Κυπριακό θα πρέπει να εκφράζετε τη διαφωνία σας και να επιδιώκετε να αλλάξει η Κυβέρνηση πολιτική.
Αυτό πρέπει να ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του Κυπριακού διαφορετικά , όπως και εμείς εδώ που ψηφίζουμε τις Κυβερνήσεις, θα είμαστε όλοι συνένοχοι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας μέσω της λανθασμένης ακολουθούμενης πολιτικής.
Η Αδούλωτη Κερύνεια πρωτοστατεί στο ξεσκέπασμα της συνωμοσίας και για την ανάγκη επανατοποθέτησης του Κυπριακού και θα συνεχίσει να το πράττει μέχρι την τελική αφύπνιση των Ηγετών μας και των κάθε λογής Παραγόντων του τόπου και απευθύνουμε και προς εσάς τη σοβαρότατη έκκληση να προβληματιστείτε και εσείς. Πρέπει τώρα να υπάρξει ανακοπή της παρούσας πορείας και επανατοποθέτηση του Κυπριακού. Υπάρχουν οι τρόποι οι οποίοι υπαγορεύονται και από το Διεθνές Δίκαιο και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάθε δικαίωμα να ενεργήσει για αυτοπροστασία αφού ούτε και τον οδυνηρό  συμβιβασμό  μας δεν έκαμαν αποδεκτό οι Τούρκοι κατακτητές και οι ξένοι συνοδοιπόροι τους.
Για αναλυτική σας ενημέρωση για τις διαχρονικές θέσεις  και απόψεις της Αδούλωτης Κερύνειας καθώς και για τις παρεμβάσεις μας πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις παρακαλώ απευθύνεστε  στην Ιστοσελίδα  μας www.adoulotikerinia.com
Επίσης αν επιθυμείτε να ενταχθείτε στο διεθνές δίκτυο άμεσης ενημέρωσης επί των εξελίξεων και των παρεμβάσεων μας στείλτε , γιαυτόν και μόνο τον σκοπό , την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο e-mail adouloti.kerinia@cytanet.com.cy
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου