Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ Απορρίπτει ο Σαμαράς τα σενάρια για νέο φόρο στα ακίνητα

Απορρίπτει ο Σαμαράς τα σενάρια για νέο φόρο στα ακίνητα
Με παρέμβασή του από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα σενάρια που μιλούν για την επιβολή ενός νέου φόρου στα ακίνητα. «Δεν υπάρχει καμμία κυβερνητική πρόθεση. ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.
Επίσης, ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά και σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα. «Οχι, ασφαλώς και όχι», είπε.
Οι πληροφορίες για την επιβολή ενός τύπου «κεφαλικού φόρου» από 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες
φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, είχαν διαρρεύσει χθες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.
Η πρόταση αυτή είχε πέσει στο τραπέζι, στο πλαίσιο της συζήτησης των φορολογικών μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, πλέον του πακέτου των 11,5 δισ. που συζητείται με την τρόικα. Σκοπός των μέτρων αυτών είναι να διορθωθούν, με τη φορολογία, οι αποκλίσεις στο φετινό προϋπολογισμό.
Ο κ.Σαμαράς ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ενωσης Κεντρώων Κομμάτων, αλλά και για τις συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Αλβανίας και της Ουγγαρίας.
«Τους εξέθεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τους εξέφρασα την απόφασή μας να ξεπεράσουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας κι έτσι να βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση. Και υπογράμμισα την ανάγκη να πετύχουμε γρήγορα ανάκαμψη της οικονομίας μας, αλλά και να διαφυλάξουμε την κοινωνική μας συνοχή. Ιδιαίτερη σημασία έδωσα και στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ο κ.Σαμαράς είπε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και συμφώνησαν στην ανάγκη να συνδυαστεί η δημοσιονομική εξυγίανση με αναπτυξιακές παρεμβάσεις. «Στο ζήτημα αυτό υπάρχει πια μια ευρύτερη σύγκλιση μέσα στην ευρωζώνη, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την Ελλάδα» τόνισε.
Επεσήμανε τέλος ότι το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και για την Ελλάδα και για το θέμα της ανάπτυξης αλλά «το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει η ίδια η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας της, αλλά και στο στοίχημα της ανάπτυξης το ταχύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου