Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ας μην βγάζει την "ουρά του" ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι φρόνιμο να αντιληφθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το επαναλαμβανόμενο σύνθημα-κλισέ "εμείς δεν κυβερνήσαμε και άρα δεν συμμετείχαμε στην κρίση που έφερε ο δικομματισμός" δεν πείθει πλέον τους γνωρίζοντες, αλλά μόνο έφηβους, και πρωτοετείς αριστερούς φοιτητές, μαζί ίσως και με κάποιους φανατικούς "εμπόρους" αριστερίστικων ιδεών. Εάν εξαιρέσουμε τους νεαρούς αριστερούς ψηφοφόρους και τους "επαγγελματίες" αριστερούς που...

...ως κομματικός στρατός, εγκατέλειψαν (για λόγους ιδιοτέλειας) το ΠΑΣΟΚ και (προσωρινά) εγκαταστάθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουμε πολύ καλά την πολύμορφη συμμετοχή και των αριστερών μορφωμάτων (που μετεξελίχθηκαν σε ΣΥΡΙΖΑ) στην κατάντια της "σοβιετικής" Ελλάδας της μεταπολίτευσης ανεξαρτήτως του ποιος την κυβέρνησε από το 1974 μέχρι σήμερα.

Γιατί την Ελλάδα, την ελληνική κοινωνία, και ιδίως την οικονομία, μαζί με τις προοπτικές της, εντός και εκτός της Ευρώπης, την καταδίκασαν σε επαιτεία από την μία μεριά οι κυβερνητικές επιλογές του δικομματισμού στην οικονομική πολιτική αλλά από την άλλη το πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας.

Το πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας που είχε να κάνει (από την πρώτη ημέρα της μεταπολίτευσης) με την εμμονή όλων των κυβερνήσεων στο αριστερό προφίλ, στην σοβιετική συμπεριφορά της κρατικής μηχανής, στην συμμετοχή των κομμάτων σε όλες της φάσεις οικονομικής δράσης και στην αποχαλίνωση των κομματικών συντεχνιών που προστάτευαν κυβερνήσεις και παρατάξεις.

Δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις τα αριστερά κόμματα αλλά ήταν το ΚΚΕ, αργότερα το ΠΑΜΕ και τα διάφορα μορφώματα που "φώλιασαν" στον ΣΥΡΙΖΑ που έδιωξαν από την Ελλάδα πολυεθνικές Εταιρίες στους χώρους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των πετρελαίων, των πετρελαϊκών προϊόντων, των χημικών κλάδων και αποβιομηχάνισαν την Πάτρα, τον Βόλο, την Λάρισα και τώρα και την Βορ. Ελλάδα μέχρι την Θράκη.

Και έχουν την ευθύνη για την δημιουργία αρνητικού επενδυτικού κλίματος μαζί με την αντιαναπτυξιακή φορολογία, την γραφειοκρατία, την διαφθορά και το μίσος για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις οι αριστεροί, το ΚΚΕ και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για το ξεκοκάλισμα των χρημάτων των φορολογουμένων από τις κρατικές προβληματικές επιχειρήσεις.

Και πως να διαμαρτυρηθούν αφού μαζί με τους αφισοκολλητές - "επιχειρηματίες" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα συμβούλια και σε θέσεις με υψηλές αμοιβές μετείχε και ο δικός τους κομματικός στρατός γδέρνοντας τον προϋπολογισμό.

Δεν συμμετείχαν στις αποφάσεις για τα δανεικά του κράτους από τους διεθνείς τοκογλύφους (όπως τους αποκαλούν), αλλά ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για τα υπέρογκα ποσά δανεισμού αφού σκοπός ήταν να συντηρηθεί το κράτος και η νομενκλατούρα στην πίτα της οποίας μεγάλο μερίδιο είχαν πάντα τα αριστερά κόμματα.

Γιατί να αναλάβουν άλλωστε ευθύνες κυβέρνησης αφού στα χέρια των αριστερών κομμάτων "συνεταιρικά" με το ΠΑΣΟΚ ήταν όλες οι συντεχνίες που εναλλάσσονται στις Διοικήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν όμως μέσω των συντεχνιών στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στα Σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στην υγεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβάλεις την βούλησή σου ελέγχοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας και της κοινωνίας γιατί δεν έχει και εσύ ευθύνες;

Βεβαίως όταν έχεις στην κυβέρνηση κόμματα που εφαρμόζουν πολιτική αρεστή στους επαγγελματίες σοβιετικούς της χώρας τι ανάγκη έχεις να αναλάβει εσύ, ως ΚΚΕ ή ως ΣΥΡΙΖΑ, την ευθύνη των αποφάσεων;

Στην Χαλυβουργία Ελλάδας οι εργάτες που ανήκουν στο ΠΑΜΕ είχαν κλείσει παράνομα (σύμφωνα με δικαστική απόφαση) το εργοστάσιο Ασπροπύργου γιατί επί 9 μήνες καμία κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να κοντράρει το ΚΚΕ και να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση. Το εργοστάσιο άνοιξε με παρέμβαση των εκτός ΠΑΜΕ εργατών!!!

Οι Κινέζοι του ΟΛΠ αν δεν είχαν (πολύπλευρα) συμφέροντα στην Ελλάδα θα είχαν εγκαταλείψει την επένδυση τους καθώς στην ισχυρή αντίδραση του ΠΑΜΕ αδυνατούσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μπουν στην μέση να πάρουν το μέρος του επενδυτή.

Γιατί λοιπόν να μιλάει για ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τα Πανεπιστήμια μπορούν να μετατραπούν άνετα σε "σοβιετικά οχυρά" κατασκευής υλικών οδομαχίας και οι οπαδοί και του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην "επανάσταση" να καλύπτονται από την κυβέρνηση!!!

Γιατί να μετάσχει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μπορεί και κατεβάζει στον δρόμο τις ελεγχόμενες συντεχνίες να αντιδρούν στην αποκρατικοποίηση και να οδηγεί τις κυβερνήσεις στην ανάκληση αποφάσεων ιδιωτικοποίησης ΔΕΚΟ, βάζοντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να πληρώνουν τους τεμπέληδες κρατικούς υπαλλήλους και τους κομματικούς συνδικαλιστές να πηγαίνουν ταξιδάκια και να πληρώνονται κανονικά;

Έτσι όμως δώσαμε το δικαίωμα στους επενδυτές να εστιάζουν στην έλλειψη ενδιαφέροντος τους στο φορολογικό σύστημα, στην γραφειοκρατία, στην διαφθορά (ευθύνες κυβέρνησης), αλλά στο πολιτικό κλίμα που εχθρεύεται την ιδιωτική πρωτοβουλία (ευθύνες και της αντιπολίτευσης).

Σας θυμίζω εδώ την δήλωση του ίδιου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα για τους πιθανούς υποψήφιους επενδυτές στην αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ "Ας γνωρίζουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους".

Θα μου πείτε ότι όλα αυτά καταδεικνύουν ακριβώς την ανικανότητα των κυβερνήσεων να ανατρέψουν την ανευθυνότητα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι.

Ταυτόχρονα όμως παρουσιάζουν και την εικόνα των σοβιετικών αντιλήψεων που κατάφερε να επιβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στην οικονομία υπολογίζοντας με μεθοδικότητα μόνο την δημιουργία του κλίματος που τον έφερε εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Βεβαίως ευθύνη για όλα είχαμε και έχουμε και εμείς. Γι΄ αυτό από εδώ και πέρα κανείς δεν θα μας δικαιολογήσει.

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου