Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ρένα Δούρου επικεφαλής της … πορείας των ενστόλων

Σε λίγο θα δούμε και τους κουκουλοφόρους να διαδηλώνουν υπέρ των … ΜΑΤ

Στην πρώτη γραμμή της δυναμικής κινητοποίησης των ενστόλων αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών απ’ όλη την Ελλάδα που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, έχοντας στο πλευρό της τον συνάδελφό της Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Η Ρένα Δούρου, προσέτρεξε να υπερασπιστεί τα αιτήματα των ένστολων, που αντιδρούν στις περικοπές μισθών τους, ενώ δεν δίστασε να παραταχθεί στην κεφαλή της πορείας, κρατώντας μάλιστα, όπως φαίνεται και στη
φωτογραφία, το πανό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής (με επικεφαλής τον κ. Κασιδιάρη) των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του …ΚΚΕ.
Nα σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε – και δια στόματος του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα – την στήριξη στις κινητοποιήσεις των ένστολων. Ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών απέναντί τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους». «Γι’ αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κοινωνικές ομάδες με κοινωνική υπεραξία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Προφανώς βρισκόμαστε σε μια νέα πορεία συστημοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η κ. Δούρου “κρατά το πανώ” των διαδηλωτών αστυνομικών, σε λίγο θα δούμε και τους κουκουλοφόρους να διαδηλώνουν υπερ των ΜΑΤ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, για την Ελληνική Αστυνομία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας “ανακάλυψε” σήμερα και την Ελληνική Αστυνομία. Παίζει άλλο ένα παιχνίδι δημαγωγίας.  Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό της.  Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν “διεφθαρμένους” και “ανεύθυνους”».
Κατά πληροφορίες, πάνω από 10.000 ένστολοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπαρχηγός και ο επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος.
Οι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας ανήρτησαν πανό και με συνθήματα για τα δίκαια αιτήματα των κλάδων τους.
Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε επιστολή συμπαράστασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Έξω από το υπουργείο Οικονομικών -στην πλατεία Συντάγματος- οι ένστολοι έστησαν τρεις κρεμάλες: στη μία τοποθετήθηκε αστυνομικός, στη δεύτερη λιμενικός και στην τρίτη πυροσβέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου