Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημοσίους υπαλλήλους


Σε 14 υπουργεία από τα 15 έχουν ήδη συσταθεί τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ενώ επισήμανε ότι εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, όπως προβλέπεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 4057/2012. Ο κ. Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σ. Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), τόνισε ότι «τα νέα πειθαρχικά συμβούλια,
τα οποία ήδη έχουν συσταθεί, αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις» και πρόσθεσε ότι οι «δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους με βάση τις δεσμεύσεις του πειθαρχικού κώδικα».
Αναφορικά με την καθυστέρηση της σύστασης των πειθαρχικών συμβουλίων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι αυτή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Επίσης, αναφέρθηκε και στο πλεονέκτημα του νόμου, λέγοντας ότι «έχει περιοριστεί ο αριθμός των πειθαρχικών συμβουλίων και έτσι έχουμε για τα δεκαπέντε υπουργεία μόλις εννέα πειθαρχικά συμβούλια και αυτό έχει σημασία για την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα της απόδοσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης».
Το υπουργείο στο οποίο ακόμη δεν έχει συσταθεί πειθαρχικό συμβούλιο είναι το Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο είναι νεοσύστατο.
Τέλος, ο κ. Μανιτάκης αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών της διοικήσεως. Τελειώνουμε την αξιολόγηση όλων των δομών των υπουργείων εντός των προσεχών ημερών και θα προχωρήσουμε, εφόσον καταθέσουμε και το σχετικό νόμο, και στην αξιολόγηση του προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου