Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Καμπανάκι για την «φτωχοποίηση» της Ισπανίας

Καμπανάκι για την «φτωχοποίηση» της Ισπανίας
 Το παράρτημα στην Ισπανία της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας Caritas προειδοποίησε σήμερα για την ραγδαία αύξηση των επιπέδων φτώχειας στη χώρα, που έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση. 
Ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθά η Caritas έχει αυξηθεί από περίπου 370.000 το 2007 σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο το 2011, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Περίπου
400.000 από όσους έχουν καταφύγει για βοήθεια στην οργάνωση είχαν ανάγκη από τρόφιμα, περίπου 60.000 από ρούχα, ενώ περισσότεροι από 50.000 έλαβαν βοήθεια για να βρουν σπίτι ή να καταφέρουν να το διατηρήσουν. 
Ο γενικός γραμματέας της Caritas Σεμπάστιαν Μόρα δήλωσε ότι η οργάνωση παρατηρεί «μια βαθιά και ραγδαία επιδείνωση» της οικονομικής κρίσης. Οι ανισότητες μεταξύ των διαφορετικών περιφερειών της Ισπανίας αυξάνονται, ενώ οι αρχές δεν είναι σε θέση να προσφέρουν πλέον επαρκή κοινωνική βοήθεια στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης, επεσήμανε από την πλευρά του ο ερευνητής της οργάνωσης Φρανσίσκο Λορέντζο. 
Η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 2% φέτος, ενώ η ανεργία έχει φτάσει σχεδόν το 25%. «Μια πιο φτωχή, λιγότερη ισότιμη και δίκαιη κοινωνία εδραιώνεται στη χώρα μας» υπογραμμίζει η Caritas, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η κοινωνία να διχαστεί βαθιά μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου