Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Στο «αντάρτικο» και η Ρεπούση!



Στο «σκαμνί» κάθισαν για έξι ώρες βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. τον πρόεδρό τους Φώτη Κουβέλη. Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. έγινε κάτι παραπάνω από εμφανές ότι κάποιοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα, δημιουργώντας την πρώτη ρήξη εντός του κόμματος αλλά και τον πρώτο μεγάλο πολιτικό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Η πίεση είναι τέτοια, που μπροστά στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η ΔΗΜ.ΑΡ. πριν από την ώρα της, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Παρότι ο κ. Κουβέλης επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αρκετοί από τους διαφωνούντες
ανέβασαν τους τόνους. Εως και η γνωστή Μαρία Ρεπούση βγήκε στο αντάρτικο για τον... συνωστισμό των μέτρων. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τώρα πλέον εκλεγμένος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οριζόντια μέτρα δεν πρόκειται να υπερψηφίσει, λέγοντας απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη: «Πρόεδρε, πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ο,τι εισπράττεται πάει στον Ειδικό Λογαριασμό για την Αποπληρωμή του Χρέους και δεν μένει τίποτε στην Ελλάδα. Ο λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. από τη μεριά του εξήγησε στα στελέχη και στους βουλευτές την αναγκαιότητα των μέτρων. Τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την οικονομία και ότι πρέπει οι περικοπές να γίνουν αποδεκτές. Υπογράμμισε ότι ο ρόλος της ΔΗΜ.ΑΡ. επικεντρώνεται στο να απαλυνθούν τα σκληρά μέτρα. Τις διαφωνίες στελεχών, οι οποίοι έθεσαν θέμα ισοδυνάμων, η ηγεσία του κόμματος αντέκρουσε λέγοντας ότι μέσα σε 45 ημέρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ισοδύναμα και ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει φόρους, άρα είναι δύσκολο να εισπραχθούν άμεσα έσοδα από τη φοροδιαφυγή. Επίσης από βουλευτές κοντά στον κ. Κουβέλη ακούστηκε η άποψη ότι, όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση, κανείς δεν γνώριζε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.

Εκτός από τον κ. Μιχελογιαννάκη στους διαφωνούντες καταγράφηκαν και οι Νεφελούδης, Σταθόπουλος, Βουδούρης («δεν ψηφίζω οριζόντιες περικοπές, δεν είναι στο πρόγραμμά μας» είπε) και η κυρία Ρεπούση. Οι παραπάνω υποστήριξαν ότι δεν πιστεύουν ότι τα μέτρα των περικοπών είναι μονόδρομος. Την άποψη του κ. Κουβέλη στήριξαν οι κ. Μαργαρίτης, Λυκούδης, Σχετάκης, Λειβαδάς, Παπαθανασίου κ.ά.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου