Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανικά ΜΜΕ για την απεργία στην Ελλάδα


Γερμανικά ΜΜΕ για την απεργία στην Ελλάδα
Για άλλη μια φορά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης προχωρούν σε εκτενείς αναφορές σχετικά με την σημερινή πανελλαδική απεργία.
Στη διαδικτυακή της έκδοση, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: "Την Τετάρτη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες στην Ελλάδα" και προσθέτει: "Εκατομμύρια Έλληνες διαμαρτύρονται για το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις απηύθυναν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα". Η FAZ τονίζει ότι "η απεργία αυτή είναι η μαζικότερη από το Φεβρουάριο και η πρώτη πανελλαδική γενική απεργία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά".
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel "Τίποτα δε λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα". "Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιο εκτεταμένη γενική απεργία των τελευταίων μηνών. Οδηγοί λεωφορείων, ναυτικοί, υπάλληλοι των ταχυδρομείων απέχουν από το πρωί από την εργασία τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες εργαζομένων. Εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν έτσι για το νέο πρόγραμμα λιτότητας δισεκατομμυρίων της κυβέρνησης", συμπληρώνεται.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus σημειώνεται ότι "οι Έλληνες απέχουν μαζικά από την εργασία τους". "Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της στασιμότητας. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε απεργία εναντίον των όρων λιτότητας δισεκατομμυρίων. Από τις 9 το πρωί προβλέπεται να παραλύσει η Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου