Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κάποιοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να έχουν όραμα: Ντύνεται στα "λευκά" το αρχαίο θέατρο της Θάσου

Με λευκό μάρμαρο «ντύνεται» το αρχαίο θέατρο της Θάσου

Στόχος του Δήμου είναι τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν με λευκό μάρμαρο Θάσου, σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα.
Με το φημισμένο παγκοσμίως λευκό μάρμαρο της Θάσου θα αναστηλωθεί το αρχαίο θέατρο του νησιού, που έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού 55ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου ώστε να ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες.
Στόχος του Δήμου είναι τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν με λευκό μάρμαρο Θάσου, σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα. Το έργο, συνολικού κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την ΙΗ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.
Οι εργασίες στο αρχαίο θέατρο της Θάσου περιλαμβάνουν την αναστήλωση του κοίλου και της σκηνής, η οποία θα φτάσει μέχρι το επιστήλιο, καθώς επίσης την αναστήλωση των δύο παρόδων και την κατασκευή βοηθητικών κτισμάτων όπως αναψυκτηρίου, παρασκηνίων, χώρων υγιεινής, προσβάσεων για ΑΜΕΑ, χώρους φροντιστή φωτισμού και φυλάκιο, κατασκευή συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου