Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Να καταλάβουν οι αγορές ότι δε μπορούν να νικήσουν»

«Να καταλάβουν οι αγορές ότι δε μπορούν να νικήσουν»
 "Όπλο για να τρομάξει (τιους κερδοσκόπους)" χαρακτηρίζει ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης το πρόγραμμα απεριόριστης αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, δηλώνοντας σε συνέντευξή του πεπεισμένος, ότι "και μόνο η ανακοίνωσή του καταλάγιασε το κλίμα για τα ομόλογα της Ευρωζώνης, καθώς οι αγορές καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα ότι δεν μπορούν να νικήσουν την ΕΚΤ".

"το πρόγραμμα ίσως δοκιμαστεί και δεν θα διστάσουμε να το εφαρμόσουμε, για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας" λέει ο Κριτιάν Νουαγιέ σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.



Ο ίδιος επανέλαβε κατηγορηματικά, ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ θα γίνονται με αυστηρές προϋποθέσεις και εάν διαπιστώνεται ότι οι όροι δεν τηρούνται, οι αγορές θα διακόπτονται.

"Ελπίζω ότι η επίδραση του προγράμματα θα ξεδιπλωθεί πολύ γρήγορα. Θα με εξέπληττε, εάν ένα τέτοιο πρόγραμμα παρέμενε σε ισχύ μετά από μερικά χρόνια, έστω κι αν δε χρησιμοποιηθεί ποτέ" προσέθεσε.

"Το πρόγραμμα παρέμβασης, είτε εφαρμοστεί είτε όχι, πρέπει να συμπληρωθεί τόσο με πολιτικές δημοσιονομικής εξύγιανσης, όσο και με δομικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο", τόνισε.

Ως προτεραιότητα ξεχώρισε την τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την κοινή εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υπό την ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου